• Home ·
 • Hotspots ·
 • Hotspot Amsterdam: Restaurant Bord’Eau
 • 22jan

  Hotspot Amsterdam: Restaurant Bord’Eau

  Een paar weken geleden hebben jullie al kunnen zien dat ik te gast was in Restaurant Bord’Eau voor een lunch ter ere van de lancering van de Bord’Eau App. Hoewel jullie in de video al een aardig beeld van het restaurant hebben kunnen krijgen, vond ik het de moeite waard om er nog een extra artikel aan te wijden in de vorm van een hotspot. Ik bezoek niet vaak Michelinrestaurants, hoewel ik verfijnd eten op zijn tijd geweldig vind ben ik veel meer een bourgondiër die houdt van veel en lekker eten. Echter kan ik uitgebreid dineren (of lunchen in dit geval) wel enorm waarderen en aangezien de lunch bij Restaurant Bord’Eau mij zo overdonderd heeft, is een hotspotartikel zeker op zijn plaats.

  Restaurant Bord’Eau
  Restaurant Bord’Eau bevindt zich in Hotel de L’Europe aan de Amstel in Amsterdam. Dat deze naam je wellicht bekend voorkomt kan kloppen, ik schreef namelijk al eerder een hotspot artikel over Hoofdstad Brasserie, ook deze bevindt zich in het zojuist genoemde hotel. De hedendaagse creatieve keuken van het restaurant staat onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge en sous chef Thomas Groot. Met pure, verfijnde ingrediënten wordt een ware smaakbeleving gecreëerd waarbij de seizoenen zeker niet vergeten worden.

  Sinds dit jaar is Restaurant Bord’Eau bekroond met twee Michelinsterren, een titel die het restaurant meer dan eer aan doet. De ambiance, het eten en de service zijn subliem. De service brigade is in staat ieder ingrediënt te benoemen dat op je bord ligt en de sommelier kan je precies uitleggen waarom wijn X zo goed samengaat met gerecht Y. En laten we ondertussen het prachtige uitzicht op de Amstel ook niet vergeten. Wegzakkend in de zachte stoelen kun je in het knusse restaurant zowel genieten van het geweldige eten als van het roerige uitzicht. Lunchen of dineren op sterrenniveau in hartje Amsterdam is zeker geen straf.

  Zoals ik al zei streek ik in het restaurant neer voor een lunch en de gerechten die geserveerd werden wil ik je niet onthouden.

  Restaurant Bord'EauOesters met rode wijnazijn

  Restaurant Bord'EauSchuim van witte truffel en risotto
  Zachtgegaarde eidooier met croutons van parmezaan

  Restaurant Bord'EauKeluga Kaviaar

  Restaurant Bord'EauGemarineerde biologische zalm met mosterdijs
  Choggia biet in zoutkorst gegaard

  Restaurant Bord'EauOosterscheldekreeft met een bouillon van koraal

  Restaurant Bord'EauTarte tartin met walnotencrème
  Appelsorbet

  Lunchen of dineren in Restaurant Bord’Eau is genieten op tweesterren niveau. Wat een geweldige ervaring, prachtige gerechten en fijne service. Hoe ongemakkelijk je je soms kunt voelen in restaurant wanneer de bediening wat stijfjes is, is dat in dit geval absoluut niet van toepassing. De joviale houding van de Chefkok dringt door in het voltallige personeel van het restaurant. Gezellig, spontaan maar netjes en punctueel. Zoals het hoort. Genieten!

  Restaurant Bord’Eau vind je in Hotel de L’Europe aan de Nieuwe Doelenstraat 2 in Amsterdam.

  Bron featured image: Bordeau.nl

4 Reacties

 1. 22 januari 2014 om 16:35

  Wat ziet alles er mooi uit!

 2. 22 januari 2014 om 21:00

  Wauw dat ziet er echt supermooi uit allemaal! En wat is die bol om het toetje heen? Is dat glas of heel kunstig gevormde caramel? :O

 3. 13 april 2014 om 14:20

  […] Ohmyfoodness […]

Reageren

More in Hotspots (9 of 27 articles)
Bazar


Begin november was ik met Nanda een weekendje in Rotterdam. We werken beide voor hetzelfde hotel en konden gratis in ...