gesponsord

Pizzatime! Met deze fijne zomerdagen (lees: op het moment van schrijven want het is de vraag hoelang dit blijft duren), is een verse pizza op tafel precies de maaltijd waar je zin in kunt hebben. En op warme dagen hebben we helemaal geen zin om moeilijk te doen en dat hoeft met het nieuwe Koopmans Italiaans Pizzadeeg ook niet. Met dit deeg kun je snel verse (mini)pizza’s op tafel toveren. Of je er nou voor kiest om één grote pizza te maken met de plakjes deeg of ze juist apart serveert om zoveel mogelijk te kunnen variëren met de toppings maakt niet uit, lekker wordt het sowieso. Deze keer niet één pizzarecept maar drie: 3x mini pizza’s zonder vlees.

italiaanse_pizzabodem

Koopmans Italiaans Pizzadeeg

Koopmans Italiaans Pizzadeeg is nieuw en heel handig als je net als wij fan bent van pizza’s als snack. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het als je ’s avonds bij de borrel een pizzaatje kunt eten. Ik word er blij van! Je vindt Koopmans Italiaans Pizzadeeg in de vriezer. Met de acht plakjes deeg die je in de verpakking vindt kun je ervoor kiezen om één grote pizza te maken (een kwestie van de plakjes aan elkaar plakken en de pizzabodem beleggen met een verse topping), maar je kunt dus ook acht mini pizza’s maken. Zo kan iedereen zijn eigen favoriete topping kiezen voor zijn of haar pizza. Ideaal!

En er is nog een fijn pluspuntje. Ik vind dat de lekkerste pizza’s een dunne bodem hebben. Dat is bij dit pizzadeeg ook het geval. Geen dikke broodbodem waardoor de smaak van de topping verloren gaat maar een echte Italiaanse dunne pizzabodem bereid met olijfolie. Deze mini pizza’s zijn lekker als maaltijd maar ook zeker ideaal als hapje voor bij de borrel. Snijd ze hiervoor eventueel nog in kleine puntjes.

Ter inspiratie bedacht ik drie mini pizza’s zonder vlees. Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met de toppings, maar van deze werd ik erg blij.

3x mini pizza’s zonder vlees

Wat heb je nodig? (voor 8 mini pizza’s)

Pittige Drie Kazen Pizza

  • een paar eetlepels ricotta
  • een blokje parmezaanse kaas
  • een stukje blauwe kaas
  • rode peper

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze in met ricotta. Brokkel er wat blauwe kaas overheen en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over.

3. Snijd een klein stukje van de rode peper heel fijn en strooi een paar kleine stukjes over de pizza’s.

4. Schuif de bakplaat in de oven, met zo’n 15 minuten zijn de pizza’s klaar.

Rozemarijn Pizza

  • een paar eetlepels olijfolie
  • 1/2 teen knoflook
  • rozemarijn
  • peper en zout

1. Rasp de knoflook en meng deze met de olijfolie.

2. Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze in met de olijfolie.

3. Strooi er wat rozemarijn, peper en zout overheen.

4. Schuif de bakplaat in de oven, met zo’n 15 minuten zijn de pizza’s klaar.

Zoete Peer met Geitenkaas Pizza

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 peer
  • 1 plak verse geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • handje rucola

1. Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze lichtjes in met de olijfolie.

2. Schil de peer, snijd hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het pizzadeeg.

3. Brokkel de geitenkaas en druppel de honing er overheen.

4. Schuif de bakplaat in de oven, met zo’n 15 minuten zijn de pizza’s klaar.

5. Als de pizza’s klaar zijn voeg je nog een beetje rucola toe.

OMF_Vivian_KoopmansPizza_700x1049

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Koopmans

4 reacties

  1. MARIJKE

    Vind dit pizza deeg echt zo ongelofelijk lekker en makkelijk! Zag het een tijdje geleden in de supermarkt liggen en heb er meteen nieuwe recepten mee gemaakt voor mijn blog. Ik ben fan!

    Beantwoorden
  2. Ann

    Peer en geitenkaas is echt een van mijn favoriete combinaties ooit. Ik weet wat ik ga proberen dit weekend!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.