Terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben bedenk ik me dat het alweer veel te lang is geleden dat wij Mexicaans hebben gegeten. Zonde want ik ben zo, ZO dol op deze keuken. Burritos, taco’s, enchilada’s… ik lust het allemaal en het liefst iedere week als het even kan. Wel vind ik het op de een of andere manier vrij lastig om te variëren en merk ik dat ik vaak teruggrijp op oude vertrouwde dingen. Zo kies ik vrijwel altijd voor Cheddar als kaassoort om bij Mexciaanse gerechten te serveren, koop ik er altijd zure room bij en maak ik vrijwel altijd guacamole. Hartstikke lekker natuurlijk, maar het is ook wel eens leuk om een keer iets anders te proberen. Mocht jij nou in ditzelfde schuitje zitten dan hoop ik je vandaag te kunnen inspireren met deze 4 lekkere Mexicaanse dips. Ze zijn alle vier compleet anders maar zijn allemaal op smaak gebracht met de Guacamole kruiden van Euroma. Deze kruidenmix is ideaal om Mexicaanse dips mee op smaak te brengen, ze bevatten namelijk drie héle belangrijke kruiden uit de Mexicaanse keuken: koriander, limoen en chili. Het pittige van de chili, kruidige van de koriander en het frisse van de limoen passen vrijwel bij ieder Mexicaans gerecht en tillen de onderstaande dips echt naar een volgend level.

Onderstaande recepten kun je op tal van manieren inzetten. Gebruik ze bijvoorbeeld als smaakmaker bij taco’s maar ook als topping voor nacho’s uit de oven zijn ze gruwelijk lekker. Mocht je nou meer inspiratie willen voor de Guacamole kruiden van Euroma? Check dan even de Euroma website, daar vind je vast iets naar jouw smaak.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Onderstaande recepten zijn allemaal voldoende voor vier personen wanneer de dips als bijgerecht, topping, smaakmaker worden geserveerd.

Kruidige zure room met gepofte knoflook

Ingrediënten:

  • 150 gr zure room
  • 1 bol knoflook
  • 2 tl Euroma Guacamole kruiden
  • snufje zout
  • sap van 1 partje limoen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het kapje van het bolletje knoflook en besprenkel de bol lichtjes met olijfolie. Pak de bol knoflook in aluminiumfolie in en leg deze op de bakplaat. Pof de knoflook zo’n 30 minuten tot de teentjes zacht zijn geworden.

Doe de zure room in een kommetje. Hak twee gepofte teentjes knoflook fijn en roer dit samen met de rest van de ingrediënten door de zure room.

Bewaar de overige gepofte knoflook in een bakje in de koelkast, dan blijft het zeker nog een paar dagen goed.

Avocado-mangosalsa

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 sjalot
  • snufje zout
  • 2 tl Euroma Guacamole kruiden
  • 1 el knoflookolie
  • sap van 1/2 limoen
  • verse koriander

Snijd de mango en avocado in blokjes, snipper de sjalot. Schep deze ingrediënten samen met een snufje zout, de Guacamole kruiden, knoflookolie en het limoensap om.

Garneer de salsa met verse koriander.

Mexicaanse pesto

  • 1/2 avocado
  • bosje koriander
  • 1 el fijngehakte jalapeño
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 – 2 el knoflookolie
  • 1 el Euroma Guacamole kruiden
  • snufje zout

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hakmolentje en maal het geheel fijn tot een romige pesto.

Tomatensalsa met gegrilde mais

  • 2 tomaten
  • 1 maiskolf
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Euroma Guacamole kruiden
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el knoflookolie

Verwarm de oven voor op 180°C

Leg de maiskolf op een vel aluminiumfolie en besprenkel de kolf lichtjes met olijfolie. Bestrooi de mais met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht. Grill de mais vervolgens 30 minuten in de oven.

Snijd de tomaten grof en hak de sjalot en het teentje knoflook fijn. Schep het geheel samen met de Guacamole kruiden, sap van 1/2 limoen en de knoflookolie om.

Snijd de maïskorrels langs de kolf af en schep deze tot slot door de tomatensalsa.

4x lekkere Mexicaanse dips

In samenwerking met Euroma

4 reacties

  1. Laura - Dagelijkse hap

    Zelf zou ik niet zo snel een potje kruiden gebruiken maar zelf lekker mijn eigen combinatie maken :) een goeie dip maken is helemaal niet zo moeilijk, maar ik snap dat het handig kan zijn ;)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Zitten geen gekke dingen in de kruidenmixen van Euroma, alleen pure (gedroogde) kruiden en specerijen – dan vind ik het echt ideaal!

      Beantwoorden
  2. Jolanda

    Ik heb de knoflookdip gemaakt maar dan met Griekse yoghurt ipv zure room (want had het een wel, het ander niet) en wat chipotle tabasco voor de pot en een rokerig smaakje. Echt lekker als knoflooksausje bij de barbecue! De Euroma potjes en blikjes zijn zwaar favoriet hier. Toch eens kijken wat ik met de andere varianten kan doen qua sausjes…tnx voor de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ha, wat leuk! Met Griekse yoghurt is het inderdaad ook heerlijk, tikkeltje frissen. Fijn dat het zo in de smaak viel!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.