gesponsord

Een paar weken geleden deed ik een oproepje waarin ik testers zocht voor HelloFresh. Samen met mijn lezers zou ik namelijk de strijd aan gaan tegen de lezers van Pauline. De afgelopen weken ging de battle er had aan toe en op Instagram en Facebook werden prachtige foto’s geplaatst. Het doel van de battle, naast winnen van Pauline natuurlijk: met de Maaltijdbox van HelloFresh het winnende gerecht maken uit de allereerste aflevering van Over smaak valt te twisten. Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt van de HelloFresh Blogbattle en deel ik uiteraard het recept voor de ‘Pasta Carbo met champignons’.

Ik kan mijn insiders natuurlijk niet aan de slag laten gaan met een gerecht zonder het zelf geprobeerd te hebben dus ik maakte de Pasta Carbo met champignons ook. Kookclub Carbo won met dit gerecht de eerste aflevering van Over smaak valt te twisten, het programma waarin twee kookclubs iedere maandagavond de strijd met elkaar aan gaan. Kookclub Carbo maakte ravioli met een klassieke carbonara-saus en verrijkte deze met champignons. HelloFresh gaf er haar eigen twist aan en maakte er met conchiglie een open carbonara van. Dat recept zie je hieronder.

Pasta à la Carbonara met champignons

Wat heb je nodig? (2 personen):

  • 180 gram conchiglie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 6 takjes verse krulpeterselie
  • 80 gram panchetta
  • 350 gram champignons
  • 3 eieren
  • 50 gram Grana Padano
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Kook water met een snufje zout in een ruime pan en kook hierin de pasta in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna de pasta af en spoel deze af onder de koude kraan.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn en de pancetta in dunne plakjes.

3. Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep de pancetta vervolgens uit de pan en bewaar deze apart. Fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons en de rode peper toe en bak dit 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout het de helft van de peterselie.

4. Kluts ondertussen in een kom de eieren. Voeg de helft van de Grana Padano en 1 eetlepel warm water per persoon toe.

5. Haal de koekenpan van het vuur en verkruimel de pancetta. Voeg de conchiglie en het eimengsel aan de champignons toe en verhit dit al roerend 1 – 2 minuten tot het ei licht begint te stollen. Schep de helft van de verkruimelde pancetta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overigen pancetta, Grana Padano en peterselie.

Eindresultaat? HEERLIJK!

Foto’s van de Insiders

Zoals ik al zei zijn mijn insiders ook met dit recept aan de slag gegaan en daar kwamen me toch heerlijke foto’s uit. Een kleine selectie:

Heerlijke Pasta Carbo van @carbo.amsterdam! Dit was het winnende recept van SBS6 tv-programma ‘Over Smaak Valt Te Twisten’. De ingrediënten mocht ik van @hellofreshnl ontvangen. Ik maakte dit recept voor team @ohmyfoodnessnl. Heerlijk om een kant-en-klaar pakket te ontvangen, je kunt zó na het werk beginnen met koken en daarna heerlijk eten! ✌🏼️🍴. Hou mijn blog in de gaten, I need some votes soon 😁❤️ • #jaimyskitchen #osvtt #ohmyfoodness #foodlove #hellofresh #hellofreshpics #foodlover #diner #pasta #pastarecipe #pastacarbonara #pancettaaffumicata #fooddiary #italianfood #recpeten #foodie #foodofinstagram #whatsonmyplate #whatsfordinner #avondmaal #pastalover #teamohmyfoodness #happymoment

Een foto die is geplaatst door Jaimy’s Kitchen (@jaimyskitchen) op

Joor won met haar prachtige foto aan de kant van OhMyFoodness. Ze kreeg by far de meeste stemmen en bij het zien van de foto is dat zeker niet onterecht, al was Jaimy een héle goede runner up. Helaas, helaas is het niet gelukt om met mijn insiders te winnen van Pauline. Zij er haar insiders kregen toch meer stemmen en uiteindelijk is er één winnaar uit deze blogbattle gerold en dat is…

Gefeliciteerd Renske! Jij wint de Blogbattle tussen UitPaulinesKeuken en OhMyFoodness. Samen met de winnaars uit de andere blogbattles ga jij door naar de grote finale en hoor je binnenkort of jij naar huis gaat met die Kenwood Keukenmachine t.w.v. €250,-!

Er is bijna een einde gekomen aan deze testperiode maar niet getreurd. In samenwerking met HelloFresh mogen we namelijk 2x € 10,00 korting geven én krijg je een gratis waterinfuser. Bij bestelling van een Orginal-, Veggie-, of Familybox krijg je op de eerste twee boxen tien euro korting. De gratis waterinfuser wordt op een zaterdag na de levering van de eerste box bij je thuisbezorgd. Interesse in? Gebruik dan de code SABINE2X10 bij je bestelling.

Bij deze wil ik al mijn insiders enorm bedanken voor het meedoen! In de toekomst gaan er zeker nog meer samenwerkingen volgen waarbij ik jullie hulp nodig heb dus houd zeker OMF in de gaten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met HelloFresh

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.