gesponsord

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dól op pizza. Ik koop eigenlijk nooit meer diepvriespizza’s in de supermarkt want ik vind het een stuk leuker om zelf aan de slag te gaan met mijn favoriete toppings. Deze keer deel ik mijn recept voor Volkoren Carpacciopizza met jullie, onwijs lekker! Ik gebruik voor deze pizza de volkoren bodemmix van Koopmans. Ideaal, want je hoeft het deeg niet te laten rijzen en het enige dat je toe moet voegen is olijfolie en water. En dat hebben we waarschijnlijk allemaal wel in huis. Daarnaast kun je met de bodem ook nog variëren, er is namelijk ook nog een mix verkrijgbaar voor Italiaanse pizzabodems. Zo fijn als je niet genoeg tijd hebt om uren te wachten op je pizzadeeg en snel een heerlijke pizza op tafel wilt toveren. Ik vond deze Volkoren Carpacciopizza echt gruwelijk lekker, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de toppings.

Wat heb je nodig? (2 ronde pizza’s)

  • 1 pak Koopmans Pizzabodem Volkoren
  • 240 milliliter lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
  • 120 gram carpaccio-vlees (of rosbief)
  • 1 handvol rucola
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • zwarte peper
  • optioneel: truffelolie 

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Voeg het water en de olijfolie toe aan de pizzabodemmix en kneed het geheel met een mixer of met je handen tot een soepel deeg.

3. Bebloem het aanrecht. Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een dunne, ronde plak. Zorg ervoor dat je de pizzabodems zo dun mogelijk uitrolt.

4. Smeer de bovenkant van de pizzabodem in met de passata. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden over de tomatensaus.

5. Leg de pizza’s op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 18 minuten gaar.

6. Verdeel de carpaccio, de rucola, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten, zwarte peper en extra Parmezaanse kaas over de pizzabodems als deze nog warm zijn.

7. Besprenkel het geheel desgewenst met truffelolie en serveer de pizza’s direct.

Behoefte aan nog veel meer pizzarecepten? Check dan deze pagina voor eindeloze inspiratie!

Volkoren Carpacciopizza

Volkoren Carpacciopizza

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Koopmans

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Wendy

    Klinkt echt heerlijk. Ik ga het eens proberen met die Koopmans mix. Pizzadeeg en ik hebben niet zo’n goede relatie met elkaar (als in, ik verpest het elke keer).

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.