Volkoren Carpacciopizza

gesponsord

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dól op pizza. Ik koop eigenlijk nooit meer diepvriespizza’s in de supermarkt want ik vind het een stuk leuker om zelf aan de slag te gaan met mijn favoriete toppings. Deze keer deel ik mijn recept voor Volkoren Carpacciopizza met jullie, onwijs lekker! Ik gebruik voor deze pizza de volkoren bodemmix van Koopmans. Ideaal, want je hoeft het deeg niet te laten rijzen en het enige dat je toe moet voegen is olijfolie en water. En dat hebben we waarschijnlijk allemaal wel in huis. Daarnaast kun je met de bodem ook nog variëren, er is namelijk ook nog een mix verkrijgbaar voor Italiaanse pizzabodems. Zo fijn als je niet genoeg tijd hebt om uren te wachten op je pizzadeeg en snel een heerlijke pizza op tafel wilt toveren. Ik vond deze Volkoren Carpacciopizza echt gruwelijk lekker, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de toppings.

Wat heb je nodig? (2 ronde pizza’s)

  • 1 pak Koopmans Pizzabodem Volkoren
  • 240 milliliter lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
  • 120 gram carpaccio-vlees (of rosbief)
  • 1 handvol rucola
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • zwarte peper
  • optioneel: truffelolie 

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Voeg het water en de olijfolie toe aan de pizzabodemmix en kneed het geheel met een mixer of met je handen tot een soepel deeg.

3. Bebloem het aanrecht. Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een dunne, ronde plak. Zorg ervoor dat je de pizzabodems zo dun mogelijk uitrolt.

4. Smeer de bovenkant van de pizzabodem in met de passata. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden over de tomatensaus.

5. Leg de pizza’s op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 18 minuten gaar.

6. Verdeel de carpaccio, de rucola, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten, zwarte peper en extra Parmezaanse kaas over de pizzabodems als deze nog warm zijn.

7. Besprenkel het geheel desgewenst met truffelolie en serveer de pizza’s direct.

Behoefte aan nog veel meer pizzarecepten? Check dan deze pagina voor eindeloze inspiratie!

Volkoren Carpacciopizza

Volkoren Carpacciopizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Volkoren carpaccio pizza

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Koopmans

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 429765124 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 429765124 1

Join the Conversation

  1. Wendy says:

    Klinkt echt heerlijk. Ik ga het eens proberen met die Koopmans mix. Pizzadeeg en ik hebben niet zo’n goede relatie met elkaar (als in, ik verpest het elke keer).

  2. Julie says:

    Ziet er heeeerlijk uit!!! Bedankt voor de tip!

  3. Margot says:

    Wat ziet dat er goed uit zeg! En zelf pizza maken blijft leuk.

  4. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

    Goed idee, zo’n carpaccio pizza! Lijkt me sowieso leuk om ze eens zelf te maken, al zou ik het dan denk ik proberen zonder pakje te doen :)

  5. Rachel Kromdijk says:

    Ik ben dol op pizza en carpaccio dus dit zal hemels proeven!

  6. Tati de Boer says:

    ziet er vét lekker uit hé! Nom!

  7. Daniëlle says:

    Pizza carpaccio is zo lekker! Ik ga hem zeker ook zelf proberen te maken met deze volkorenmix!

Laat een antwoord achter aan Julie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close