Wokken met ATAG + mijn favoriete snelle wokrecept

Voordat wij in dit huis kwamen wonen in maart 2014 woonden we in een bovenwoning, min of meer een zolderverdieping waar ik het moest doen met een piepkleine keuken en een simpel IKEA gasfornuis. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik erachter kwam dat mijn huidige gasplaat en oven van ATAG zijn, een van de beste merken voor keukenapparatuur als je het mij vraagt. Hoewel ik tot nu toe tevreden was met mijn vierpits gasfornuis wil ik nu dolgraag uitbreiden. ATAG introduceert namelijk de Fusion Vulcano wokbrander.

Fusion Vulcano wokbrander
ATAG is het enige kookmerk dat luistert naar de wensen van de thuiskok en op basis hiervan ontwikkelt het merk nieuwe apparatuur. Eindelijk is daar dan de Fusion Vulcano wokbrander, de enige wokbrander waarmee je wokt op een centraal gerichte vlam met een hete kern. Zo weet je zeker dat jouw wokpan goed warm wordt en kook je net als de meester-wokkers.

Mijn favoriete snelle wokrecept
Ik deelde dit recept voor supersnelle Thaise woknoodles al eens met jullie op OMF, maar ik kan het niet laten om hem nog een keertje te publiceren. Deze noodles staan nog zeer regelmatig hier op tafel en blijven heerlijk op een doordeweekse dag. Ze zijn namelijk in no-time klaar!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 plakken woknoodles van Conimex
  • 200 gram hamlappen
  • 1 zak pittige Thaise wokgroenten (à 200 gram)
  • 2 eetlepels Zoete Soja woksaus
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 lente-uitjes
  • komkommer
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 koffielepels sambal
  • ½ koffielepel sesamolie
  • knoflookpoeder
  • peper/zout

1. Maak van de ketjap, sambal, knoflookpoeder en het peper en zout een marinade. Snijd de hamlappen in blokjes en laat deze minimaal een kwartier in een afgedekte kom marineren.

2. Wok in een beetje olie de vleesblokjes gaar en voeg vervolgens de wokgroenten toe.

3. Kook ondertussen de noodles gaar volgens de verpakking. Giet de noodles af en besprenkel ze met de sesamolie. Dit zorgt voor een lekkere geur en dat de noodles niet aan elkaar plakken.

4. Wanneer de groenten geslonken zijn voeg je de woksaus aan het vlees en de groenten door. Roer goed door en laat even zachtjes pruttelen.

5. Meng de noodles met de groenten en het vlees en serveer de Thaise noodles met in ringetjes gesneden lente-ui, komkommerschijfjes en de hardgekookte eieren.

Supersnelle Thaise woknoodles

Weten wat voor een kok jij bent? Doe de test!

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 231107164&c=%%CACHEBUSTER%%
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 231107164&c=%%CACHEBUSTER%%
” border=”0″ width=”1″ height=”1″ />

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Ja wokken blijft lekker! Ik ben vooral gek op varianten met een zoet-zure saus.

  2. Eline says:

    Paar garnalen, rode paprika, sugar snaps en tauge. Simpel maar oh zo lekker!

  3. Jammiejammie! Maar wat voor maat heeft een koffielepel? Als in, theelepel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close