Het was eigenlijk mijn bedoeling om het verslag van Taste of Amsterdam volgende week pas online te zetten, maar toen bedacht ik me dat dit zou betekenen dat jullie geen kans meer hebben om het event te bezoeken. Vandaar dat ik vanochtend vroeg al achter mijn computer ben gekropen om jullie te laten zien hoe waanzinnig Taste 2013 is, zeker met het mooie weer van nu. Op deze manier hebben jullie nog de gelegenheid om vanavond, morgen of zondag nog naar het festival te gaan en dat kan ik jullie zeker aanraden! Taste of Amsterdam is een van de leukste foodfestivals van het jaar als je het mij vraagt, alles draait er om eten. En eten is dan ook hetgeen wat we hebben gedaan, dus verwacht vooral véél, veel foto’s in dit verslag.

Samen met Pauline en Brenda was ik aanwezig bij de opening van het evenement. Onder het genot van lekkere drankjes opende Lieke van Lexmond het festival en toen was het voor ons tijd om rond te lopen en te proeven. Zoals elk jaar was de foodmarkt er weer met de lekkerste broden, pies, cupcakes en drankjes, maar waren ook tal van restaurants weer flink vertegenwoordigd in het Amstelpark. Brenda en ik besloten alle gerechten met elkaar te delen zodat we zoveel mogelijk van alles konden proeven.

taste1We begonnen de avond met een rode bieten risotto met Parmezaanse kaas van restaurant Fifteen. We kregen deze risotto aangeboden in de VIP tent waar we toegang hadden dankzij ons persbandje. Gepaard met een heerlijke Grand Manier cocktail en een glaasje ijskoude Limoncello was het prima te doen. Een erg lekker gerecht, ik ga het zelf binnenkort ook maar eens maken.

taste2

taste

taste

tasteBij restaurant Fifteen (van Jamie Oliver) maakten ze verse ravioli gevuld met eidooier en aardappel in een botersaus met geschaafde truffel. Dat moest natuurlijk even geproefd worden. Bij het aansnijden van de ravioli liep de eidooier uit de pasta. Naast een ‘spectaculair effect’ was de smaak ook fantastisch. Absoluut een aanrader.

taste

taste7

tasteNext stop: sushi bij The Harbour Club! Sushi kan wat mij betreft altijd en deze variant met avocado, komkommer en verse zalm was goed te doen. Ik heb wel eens betere sushi gegeten en zoals je ziet is hij ook niet heel goed gerold. Het was een lekker hapje, maar op zich zou je dit gerecht kunnen laten staan.

taste9

taste

tasteOndanks dat restaurant Lute van chefkok Peter Lute net geopend is, waren ze al van de partij op Taste. We aten er deze heerlijke citruspolenta frietjes met truffelmayonaise. De frieten waren heerlijk, misschien een tikkeltje aan de zoute kant, maar de truffelmayonaise stal wat mij betreft de show. Een lekkere snack voor tussendoor.

taste

taste

tasteOp het Italië paviljoen bevond zich restaurant Incanto waar wij als Italië liefhebbers natuurlijk even neerstreken. We bestelden deze Lasagne Melanzana die bomvol smaak zat, maar voor ons op de een of andere manier toch aan de pittige kant was. Ik heb het idee dat er van een ontzettend scherpe tomatentapenade gebruik werd gemaakt. Niet vies, maar niet wat je verwacht in een lasagne.

taste

taste16Op naar The Butcher voor een heerlijke The Butcher Burger Prime Aberdeen met een burger van Angus beef, sla, tomaat, gegrilde ui en kaas. Zó lekker! Het was dan ook niet vreemd dat het bij The Butcher een kwestie was van in de rij staan alvorens je kon bestellen, maar het is ’t wachten meer dan waard. Zeker een aanrader!

taste17Naast The Butcher stond MoMo en daar haalden we drie minitaco’s gevuld met vis. Sushi, maar dan op een andere manier. De kleine tacoshells waren gevuld met rauwe zalm, zeebaars en tonijn en werden afgemaakt met een tomatensalsa en een klein beetje (gelukkig) verse koriander.

taste

taste

tasteOm het af te leren brachten we op het laatst nog een bezoekje aan restaurant Blauw waar we saté van buikspek met pittige soja, gefrituurde uitjes en blokjes kleefrijst haalden. De rijst vond ik erg smaakloos, de saté daarentegen erg lekker. Het moet wel je ding zijn aangezien het vrij vet vlees is (de naam zegt het natuurlijk al), maar ik vond het goed te doen!

Als toetje haalden we nog een heerlijke brownie op de foodmarkt voor in de trein en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Mede dankzij het heerlijke weer hebben we een fantastische avond gehad op Taste of Amsterdam en ik kan iedereen aanraden om erheen te gaan. Houd er wel rekening mee dat het redelijk aan de prijs is. Voor vier florijnen, de valuta op het terrein, betaal je € 5,00 en de meeste gerechten die je hierboven ziet gingen voor zes – zeven florijnen. Ik kan je dan ook aanraden om iemand mee te nemen waarmee je alles deelt zodat je zoveel mogelijk kunt proeven. Doordat ik alle gerechten met Brenda deelde hebben we van acht restaurants een signature dish kunnen proeven en dat is natuurlijk heerlijk tijdens zo’n festival.

Tickets zijn nog online te bestellen, maar verkoop vindt ook plaats op het festivalterrein. Taste of Amsterdam is vanavond nog geopend van 16.00 uur – 23.00 uur, morgen van 12.00 – 17.00 uur en van 18.00 – 23.00 uur en zondag van 14.00 – 20.00 uur.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Fatima

    Ziet er allemaal heerlijk uit en idd een beetje aan de dure kant. En voor mij uberhaupt te ver om even heen te gaan.

    vraagje: wat is dat toetje boven de polentafriet(die ik absoluut eens ga maken)?

    Beantwoorden
  2. Jolien

    Ik ben vorig jaar geweest, maar vond het helaas wat tegenvallen. Vond het allemaal vrij commercieel! En inderdaad zoals je zelf al zegt: aardig duur. De gerechtjes zijn zo klein dat je bijna een fortuin moet neerleggen om een fatsoenlijke avondmaaltijd te nuttigen. Plus er was niet zo veel vegetarisch.. Zou er helaas niet zo snel weer naar toe gaan.

    Beantwoorden
  3. Hester

    Ziet er superlekker uit! Lijkt me ook erg gezellig. Ik denk dat je hierna wel vol zat, of niet? ^^ De foto in je sidebar is trouwens héél erg leuk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.