Gisteren in mijn eetoverzicht stipte ik het al even aan: de kerstperiode is begonnen in huis! En met kerstperiode bedoel ik eigenlijk decembermaand want ook voor Sinterklaas stond ik een paar uur in de keuken. Er komen dus een bonk lekkere recepten jullie kant op, hope you like! En verder kan ik heel eerlijk niet zoveel vertellen over afgelopen week? Ik had een mega decadent feestje op dinsdagavond waar ik me totaal niet thuis voelde maar wat achteraf wél heel leuk was, ging gezellig een hele dag op pad om wild te eten met Tim en we deden leuke dingen met Vic. Een fijne week wederom! Ik hou echt van deze laatste weken van het jaar. Ik vind het bij uitstek de leukste weken van een jaar, zo gezellig, kneuterig en vol met lekker eten en leuke dingen.

Maandag

De hele maandagochtend spendeerde ik in de keuken om aan de video te werken voor mijn kerstsamenwerking met HelloFresh. Een héle flinke klus maar ik ben wel heel blij met het eindresultaat. Jullie hopelijk ook!

In plaats van de hele middag te werken dook ik met mijn schoonzusje even de Primark in. Ik had zelf hoognodig wat kleur nodig in mijn wintergarderobe en Vic moest wat nieuwe broeken hebben. Ben enorm goed geslaagd, zo fijn.

Dit super leuke nachtlampje scoorde ik ook bij Primark! Ik ben afgelopen week bezig geweest met het aankleden van onze slaapkamer.

Eenmaal thuis lag deze práchtige adventskalender van Lakrids op mij te wachten. Ziet er zo luxe uit, niet normaal. Ik wacht wel braaf tot 1 december met het openen van alle vakjes dus wat erin zit kan ik jullie niet vertellen. Wel kun je de kalender hier zelf bestellen, mocht jij fan zijn van Lakrids. De kalender is beschikbaar in twee maten; dit is de grootste.

Omdat ik ’s middags met Lotte naar Primark was moest ik ’s avonds aan het werk. Maar dat vind ik nooit zo heel erg.

Dinsdag

Om 04.30u was mijn lijf helemaal klaar met slapen. Oef. Ik moest het van mezelf nog even proberen maar om half 6 ging ik toch echt het bed uit. Kaarsje aan en lekker aan het werk voordat de rest van het huis wakker werd. Op zich ook wel weer prettig hoor, zo in de stilte.

Voor het eerst in maanden ging de slowcooker weer eens aan! Dat was echt lang geleden.

Hoi lekker bekkie. Van die kleine dan hè.

Voor wat slaapkameraankleding reden we even naar Intratuin en die was al helemaal in kerstsfeer! Vind dat altijd zo leuk, helemaal nu Vic er is.

Onder andere dit leuke gouden vaasje scoorde ik er voor maar €3.50!

Voor de slaapkamer had ik een vloerkleed besteld bij Karwei en die kwam dinsdag binnen. Vic keurde hem goed: “WAUW!”

En het is zó lekker zacht om op te zitten/liggen, haha.

Aan het einde van de middag was het tijd om me op te dirken voor een feestje bij Harbour Club Amsterdam Zuid. Dresscode: ‘Chic’. Vol in de make-up dus.

Tijdens het Like My Brand evenement van Friends of the Brands waren er zes merken die zich voorstelden en hun (nieuwe) producten lieten zien. Eén van de merken was Nutribullet. Ik ken dit apparaat van vroeger van Tell Sell, maar de afgelopen jaren is het mega ontwikkeld en is het een super interessant apparaat. Zo kun je middels een app de perfecte (lees: qua hoeveelheden en voedingswaarden) smoothie maken en heeft het ding een ingebouwde weegschaal. Zo cool. In januari 2019 verkrijgbaar!

Nieuw cosmeticamerk met hele mooie producten en fantastische lekkere geuren en gezichtsverzorging: Elite Cosmetics. Onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp. De geuren staan inmiddels op mijn verlanglijstje voor Kerst, zo lekker!

Ik kreeg zo be-la-che-lijk veel goodies mee naar huis, niet normaal wat een verwennerij.

Woensdag

De Apenheul sloot gisteren haar deuren voor dit seizoen en daarom wipten we woensdag nog even gauw langs. Het was mooi weer en Vic vond het zoals altijd weer fantastisch. “WAAAUWWW, AAPIES!” Nieuwe seizoenskaart voor 2019 is al besteld!

Het is leuk dat ieder bezoekje aan de Apenheul toch iedere keer weer anders is. Deze keer hoorden we voor het eerst de brulapen lawaai maken. Zo bizar. En ja, ik vind de Apenheul dus ook iedere keer weer leuk haha.

Foodpost van Rude Health: Cornitas, een soort tortillachips maar dan beter. Ik vond ze lekker maar ze hebben wel een dipsausje nodig, anders zijn ze te droog.

Woensdagavond lekker op de bank met kaarsjes aan. Van deze kaars had ik de lont nog niet afgeknipt, oeps. Steekvlam – haha.

In deze outfit voel ik me toch een stuk relaxter dan in de chique jurk van dinsdagavond, haha. Hoe minder matchend hoe beter als kloffie, toch? #reallife

Donderdag

Ik spendeerde donderdag het grootste deel van mijn dag in de keuken, ik had 6 recepten op de planning staan om te maken waaronder een aantal voor Sinterklaas en uiteraard Kerst.

YEEEEESSS, het nieuwste boek van Donna Hay kwam binnen! Heb ‘m dit weekend lekker doorgebladerd en wat is ‘ie weer fantastisch. Moeite om iets te kiezen om als eerste te maken hoor, poeh.

Hoe gaaf zijn deze old school gin-flessen van RUTTE? Ik ga er iets héél lekkers mee maken en deel in december het recept met jullie dus stay tuned.

Voor de video die ik maandag filmde voor HelloFresh spendeerde ik een paar uur aan editing. Wat een werk, haha.

Dit. Sinds héle lange tijd dook ik de statistieken van OMF weer eens in en ik vind het bizar om te zien hoe hard de blog maar ook alles eromheen nog steeds groeit. Zelfs na 7,5 jaar. Zo dankbaar voor mijn werk!

Vrijdag

Vrijdag stond er zoals iedere week weer een shootdag bij Fatima op de planning! De op een na laatste alweer, het gaat zo hard. Haar boek verschijnt in april 2019 dus jullie moeten er nog even op wachten maar man man, gaat dat kopen hoor. Zoveel lekkere gerechten.

De achterwand van onze keuken bestaat uit matglas waardoor we daarop kunnen schrijven/tekenen met een whiteboard-stift. Ik gebruik het altijd voor boodschappenlijstjes maar vrijdagavond had ik Vic even op het aanrecht gezet en tekende ik dit kunstwerk voor hem waar hij vervolgens mee verder kon, haha.

Zaterdag

De grootste kinderboerderij in Apeldoorn was vrij toegankelijk op zaterdag en zondag en dus gingen we daar even langs. Zo leuk bij Binky Malkenschoten, je kunt er lekker tussen de geitjes, kippen en schapen lopen maar ook Alpaca’s, ezels en nog veel meer beestjes aaien. Vic vond vooral de glijbaan fantastisch, daar moest hij zo’n 15 keer vanaf.

De rest van de dag deden we lekker rustig aan. We keken film met Vic, ik las de LINDA… het was gewoon heerlijk relaxt! Op de deurmat plofte de Eetkalender voor 2019 van Francesca Kookt. Gaat dat kopen in haar shop als je niet zo creatief bent met eten en graag met een eetplanning werkt. Het hele jaar door geeft zij je eetplanningen en de benodigde boodschappenlijstjes. Ideaal.

’s Avonds keek ik weer wat afleveringen van het tweede seizoen Making a Murderer, zo frustrerend, en proefde ik de nieuwste Ben & Jerry’s die ik bij Albert Heijn scoorde. Nieuwe favoriet hoor, zo lekker deze.

Zondag

Het leek wel winterwonderland in Apeldoorn zondagochtend! Met Senna liepen we door Park Zuidbroek dat praktisch om de hoek ligt bij ons. Wat een luxe om zoveel groen om ons heen te hebben.

Kijk nou, da’s toch hartstikke winter!

Vic was lekker warm aangekleed. Jasje en schoenen van Zara, voor de liefhebbers.

Tim en ik waren ’s middags uitgenodigd om wild te komen proeven in de Achterhoek bij drie restaurants: Strandlodge Winterswijk, Villa Ruimzicht en LEV in Doetinchem. We hebben waanzinnig lekker gegeten maar binnenkort vertel ik je daar meer over in een apart artikel. Vic speelde ondertussen bij mijn ouders.

En nu hang ik lekker onderuit op de bank dit weekoverzicht af te maken. Wat een fijne week en bijzonder fijn weekend was het.

Jongens, over anderhalve week zit ik in het vliegtuig naar New York voor mijn solo-tripje naar mijn favoriete stad. Woaah, wat gaat de tijd toch hard! Aankomende week is het daardoor wel even buffelen. Ik heb drie/vier deadlines staan, ga weer op pad voor Gelderse Streken met wie ik ook dit jaar weer een hele toffe samenwerking heb; de laatste shootdag met Fatima staat op de planning en zaterdag is de Scheltema Foodmarket in Amsterdam met een mini Pop-Up Cheesecakecafé! Over dit laatste informeer ik jullie deze week nog via social media dus hou mij daar even in de gaten.

Fijne week! x

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.