Exact 2 weken geleden begonnen Sab en ik aan onze ‘IJsland x New York’ trip. Of eigenlijk was het om precies te zijn onze eerste dag in IJsland want we kwamen in de nacht van woensdag op donderdag aan. En wat was het ongelofelijk tof. Wat is IJsland indrukwekkend mooi en wat heerst er een fijne rust in de stad Reykjavik. Je kunt nu al zien wat we er allemaal gedaan hebben in de vlogs die online staan op ons YouTube kanaal én je kunt er binnenkort alles over lezen in de Travel Guide die we van IJsland maken. Voor nu: ETEN. We delen weer wat we er allemaal naar binnen hebben gewerkt en dat was in IJsland misschien niet heel lokaal (op een enkele keer na) maar vaak wel heel erg lekker. Zelf ben ik vooral blijven hangen bij de Cinnamon Croissant én Roll. Zó goed.. Een klein nadeel aan dit alles: IJsland is duur. HEEL duur. Beperkt je enigszins in je keuze en het blijft jammer als je voor een simpele maaltijd de hoofdprijs betalen moet. Maar desalniettemin hebben we ervan genoten!

Donderdag

We begonnen onze dag bij Braud&Co, een tof bakkertje letterlijk om de hoek van ons appartement. En die bleek dus de beste Cinnamon Rolls van Reykjavik te verkopen. Echter hadden ze deze pas na 11 uur dus kozen we ervoor om eerst de Cinnamon Croissant te testen. Heer-lijk. We namen ook nog een chocolade croissant mee voor later die ochtend tijdens het walvissen spotten.

Verkleumd kwamen we terug van de walvissen-tour en we hadden trek. Terwijl we onderweg waren naar het Informatie Centrum van Reykjavik om onze city-passes op te halen, spotten we een foodtruck met Bao’s. Één blik naar elkaar en we wisten dat we na het halen van onze passen, hier wat zouden gaan eten. We bestelden er eentje met beef en eentje met pulled pork. Erbij kregen we zoete aardappelfriet. Heel lekker dit!

Tijd om IJslands snoep in te slaan voor onze testvideo. Komt binnenkort online!

En daar was-ie dan eindelijk, de cinnamon roll. Och, wat was deze lekker. Kop thee erbij, hebben we heel erg van genoten.

Op zoek naar de Mexicaan aan het einde van de middag, zodat we daar lekker een hapje konden eten. Echter bleek deze die dag gesloten te zijn ivm het uittesten van hun nieuwe kaart. Dan maar een (duur) biertje doen en op zoek naar een alternatief.

Het werd Burger Joint. Dit hadden we dus eigenlijk ingepland voor NY maar het concept bleek ook in Reykjavik te zitten. Een geheime burgerbar, verstopt achter een cocktailbar. We bestelden allebei de burger met kipfilet en frietjes.

In het kader van ‘geheim’; we kwamen erachter dat er in Reykjavik ook een geheime pizzeria moest zitten. Dat hoef je tegen ons maar 1 keer te zeggen natuurlijk dus na de hamburger gingen we hiernaar op zoek. Het was een kleine speurtocht (Zie YouTube) maar we vonden hem. Gezellige tent met hele lekkere pizza’s. We zaten eigenlijk vol maar we bestelden toch nog een simpele pizza met mozzarella.

Vrijdag

Er stond een hele dag autorijden op de planning zodat we het natuurschoon van IJsland konden bewonderen. Onderweg zouden we niets tegenkomen dus we zorgden voor een ontbijt- en lunchpakketje. Bestaande uit belegde broodjes met paté, tonijnsalade en kipfilet met komkommer (we deden donderdagmiddag een boodschap in de lokale supermarkt), bananen, genoeg water en de choco/kokos B’tweens die we uit NL mee hadden genomen.

We waren aan het einde van de middag terug en hadden trek in iets lekkers. Een kleine speurtocht op het internet resulteerde in een Pad Thai tentje, net buiten het centrum (handig die huurauto). We deelden deze portie.

Want we hadden nog meer gepland. Na een korte stop in ons appartement (heel even opwarmen) liepen we het centrum in om verschillende hotspots te bezoeken. Als eerste een stop bij een nogal befaamde HotDog tent met (volgens het internet) de beste hotdogs ever. Waren we het niet helemaal mee eens, ze waren oké-ish.

Dit vond ik de leukste stop omdat het traditioneel eten serveerde. IJslands streetfood. We hadden geen idee wat we ons erbij voor moesten stellen maar we kregen al gauw een beeld: Warme, stevige maaltijden die ervoor zorgen dat je de kou weer aankan.

We bestelden Fisherman’s Fav.: Een brei van aardappel, veel uien en kabeljauw met roggebrood en een beetje peper.

En dan nu echt naar de Mexicaan waar we de dag ervoor al naartoe wilden. We bestelden hier quesadilla’s met kip en kaas, een gepofte aardappel gehakt en kaas en overal een lading nacho’s bij. De quesadilla’s waren erg lekker, de aardappel vonden we vooral veel aardappel. We hadden eigenlijk iets van aardappelpartjes verwacht.

Deze chocolade cake klonk uitdagend op de kaart want er zou namelijk ook chili in moeten zitten. We hadden zó’n zin in een lekkere chocoladebonk na het hartige eten.. Maar dit viel dus echt tegen. Het waren 6 vlokken chocoladecake en de chili was nergens te bekennen. Jammer!

Zaterdag

Deze dag hadden we strak gepland ivm onze vlucht naar New York die middag. Dat betekende dat ik broodjes ging halen bij een bakker achter ons appartement voor ons ontbijt + onze lunch.

Ik koos voor een croissant met frambozenjam en een scone met citroen, gember en frambozen. Ik nam ook 4 bolletjes mee die we zelf konden beleggen voor de lunch.

In de auto, na een bezoekje aan een warm buitenbad, hebben we de broodjes met paté gegeten. Even makkelijk gezien de drukke dag.

Op het vliegveld van Reykjavik kreeg ik alweer trek en haalde een appel + een kokosmelkpudding met banaan, mango en chiazaad.

En in het vliegtuig kregen we deze koude salade van bruine rijst, zoete aardappel, een plukje sla, kipfilet en chilisaus. En dat was nog lekker ook.

Zoals je ziet hebben we gevarieerd gegeten en zoveel mogelijk uitgetest van het aanbod in Reykjavik. Echter kun je het zelf zo gek maken als je wilt maar dan ben je waarschijnlijk ook behoorlijk wat euro’s kwijt. Streetfood is een perfect alternatief, delen ook, en daardoor kun je weer veel dingen uitproberen. Vonden wij prima werken zo!

Volgende week kun je lezen wat we allemaal in New York hebben gegeten. Persoonlijk vond ik sommige dagen in NY een beetje lijken op onze dagen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. We hebben namelijk ook hier de stad afgestruind, op zoek naar het lekkerste eten. En in NY is het aanbod MEGA. Bereid je voor ;-)

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.