YESSS, daar is ‘ie dan! De langverwachte (ok, niet zo heel erg lang maar toch) Foodies in New York! Zoals jullie inmiddels wel weten waren Viv en ik onlangs een paar dagen in New York. Dit voor onze City Guide die zeer binnenkort online komt. We hebben véél hotspots voor jullie verzameld en dan ook heel veel gegeten. Zo veel dat we dit eetoverzicht bijna niet durfden te delen. Vanaf het thuisfront kregen we namelijk al geregeld te horen dat we zoveel aten en waar we dat allemaal lieten. Eh tja, als Viv en ik samen ergens heen gaan dan gaan we los. En goed ook. Wij gaan beide naar bed en staan op met eten en als we vol zitten van hartige gerechten kan er nog makkelijk iets zoets bij. Verder de nummer 1 tip: deel alles. Wij hebben nagenoeg alles dat je hieronder gaat zien gedeeld en wanneer je een eenpersoons portie deelt door twee kun je op één dag veel meer proeven. Daarnaast bleef het bij een heel aantal dingen ook vooral bij proeven en hebben we niet alles helemaal opgegeten. Goed, genoeg gekletst. Laten we gauw beginnen!

Heartland Brewery

Op zaterdag kwamen we aan het begin van de avond aan in New York en wilden we maar één ding: eten. We waren inmiddels goed hangry aan het worden en dus kozen we ervoor om niet al te ver van onze accommodatie te gaan eten. Het werd Heartland Brewery aan 8th Ave. We deelden een chicken sandwich met avocado, tomaat en friet en een burger met gefrituurde ui, pepperjack cheese. 

Op de dessertkaart zagen we Cookiedough Pie staan en die konden we natuurlijk niet overslaan. Was helaas een stuk minder lekker dan aanvankelijk gedacht. Bummer!

Dean & Deluca

Zondag maakten we ons op voor een foodfietstocht met Brooklyn Bike Tours maar niet voordat we ontbeten hadden bij Dean & Deluca. We namen allebei een focaccia met boerenkoolpesto, geroosterde pompoen en ei.

Brooklyn Bike Tour

Vervolgens was het tijd om te gaan fietsen! Tijdens een 8 uur durende fietstocht (ja, we hadden blauwe billen aan het einde van de dag) hebben we heel veel foodstops gemaakt waar we verschillende dingen proefden. Komen ze allemaal:

Bij Terrace Bagels at Viv een maanzaad bagel met sundried tomato creamcheese. Zelf ging ik voor een everything bagel met scallion creamcheese.

Op het Smorgasburg foodfestival dat ieder weekend plaatsvindt aten we een cheesecake donut en een donut met dulce de leche en amandelen.

Bij Gloria’s proefden we van de Caribische keuken: pholories (deegballen) en doubles (een soort broodjes gevuld met kikkererwten).

Tijd voor ijs! Bij Ample Hill’s mochten we zelf kiezen wat voor een ijsje we namen. Viv en ik kozen voor dezelfde smaken: ‘PB Wins the cup’, vanille-ijs met peanutbutter chocolate flakes en homemade peanutbuttercups en Vanderbilt Exclusive: gezouten honingijs met homemade honeycomb en chocolade. ZALIG.

Tot slot een hapje cheesecake bij Junior’s. Heel bijzonder, het was namelijk cheesecake zonder bodem. En die mistten we stiekem toch.

Pokétown

Na het eetfestijn hadden we zondagavond geen zin meer om slecht te doen en stelden we onze eigen pokébowl samen bij Pokétown in de straat van ons appartement. Erbij twee handrolls waarvan één met tonijn en een met zalm en spam musubi, sushirijst met kleverige sojasaus, een plakje gebakken smac en nori. Héél lekker.

IHOP

Eindelijk van mijn lijstje af kunnen strepen: ontbijten bij IHOP. Dit deden we op maandagavond en beide kozen we voor onze eigen pancake stack. Geen goed idee achteraf, we hadden kunnen weten dat de porties enorm zouden zijn. Viv ging voor blueberry pancakes, ik voor New York Cheesecake pancakes. YES!

Luke’s Lobster

De rest van de maandag zochten we hotspots op die we van tevoren al hadden geselecteerd. Bij Luke’s Lobster kochten we uiteraard een lobster roll. En die was gruwelijk lekker, zúlke grote stukken kreeft. Zalig.

Union Fare

Viv had ontdekt dat ze bij Union Fare crème brûlée croissants maakten en daar moesten we er natuurlijk eentje van proeven. Geen moment spijt van gehad, te lekker.

Bread and Butter

Lunchen deden we vrij simpel op de terugweg naar ons hotel. Viv at een California wrap, ik ging voor de Tuna Melt. 

Joe’s Shanghai

Avondeten deden we op maandagavond bij een Chinees restaurant. Deze werd getipt door een vriendin van Viv en hoewel we eerst sceptisch waren, was het eten er verrukkelijk. We deelden een portie steamed vegetable dumplings.

En daarna hadden we allebei onze eigen noedelsoep. Viv met garnalen, ik met braised beef.

Starbucks

Omdat er op dinsdagmiddag een streetfoodtour gepland stond, deden we het met ’t ontbijt wat rustiger aan. We aten allebei een toasted bagel met creamcheese bij Starbucks.

Streetfood Tour Financial District

Onder leiding van Cindy van Turnstile Tours werden we meegenomen in het foodcart leven van het Financial District. Bij diverse kraampjes kregen we wat te proeven:

We beginnen met chicken stew en jerk chicken met gele rijst en candied Yams.

Dat ging over in verrukkelijke falafel met gele rijst en twee sauzen.

Pizzatime! Grandma’s pizza, een plaatpizza met éérst een kaaslaag met daarbovenop pas de tomaten, gevolgd door Parmezaan en basilicum.

Deze Bengalese katiroll leek op een wrap gemaakt van flatbread. Hij was gevuld met onder andere kip en groenten.

Ook proefden we banh mi, een Vietnamees broodje met varkensvlees en groenten.

Tot slot bij de Cinnamon Snail: vegan donuts (peanutbutter cookie en pumpkin) met een vegan linzenburger. Deze donuts en de burger gingen niet op, we zaten zó vol.

Reese’s en M&M’s

Aan het einde van de middag namen we een proefvideo op waarin we diverse Reese’s producten én verschillende M&M’s proefden. De video komt binnenkort online.

Pokétown

’s Avonds heel laat, pas tegen 21.30u, haalden we bij Pokétown weer een zelf samengestelde pokébowl. Jum.

The Butcher’s Daugther

Woensdag was het tijd om weer naar huis te gaan maar niet voordat we nog een aantal foodhotspots langsgingen om van ons lijstje af te strepen. Ontbijten deden we bij The Butcher’s Daughter waar we een açaibowl deelden.

Eileen’s Special Cheesecake

Vervolgens deelden we mango cheesecake bij Eileen’s Special Cheesecake…

Dominique Ansel Bakery

En sloten we onze laatste dag in New York af in de rij bij Dominique Ansel Bakery voor een gruwelijk lekkere cronut! De special dit seizoen was een cronut met pompoen en cranberries. Bi-zar goed.

Wat een verzameling aan lekker eten hierboven niet waar? Ik krijg er stiekem best wel weer trek van als ik al deze overheerlijke foto’s zie. Ik wilde een poging doen om een favoriet te kiezen van de dagen dat we in New York waren, maar eigenlijk kan dat niet. Ik heb genoten van alles en een keuze maken tussen bijvoorbeeld de lobster roll van Luke’s Lobsters, de crème brûlée donut van Union Fare en de cronut van Dominique Ansel kan bijna niet. Dus ik laat hem aan jou over: wat lijkt jou het allerlekkerste van bovenstaand lijstje?

Zoals ik al zei komt de City Guide voor New York heel gauw online. Hierin delen we onder andere bovenstaande hotspots maar ook geven we je tips voor bezienswaardigheden, toffe tours en fijne accommodaties. Soon online dus!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. sel

    die cheesecake pancakes! Zit daar nu iets van cheesecake tussen of bovenop? Het lijkt meer aardbei.

    Ik ga binnekort ook naar new york, maar wanneer je een portie voor twee besteld, kijken ze daarvan niet raar op als je bijv. in een restaurant zit of iets degelijks? Ik zou zulke porties echt niet alleen op krijgen en zou liever wat meer kunnen proeven maar het lijkt me zo “cheap” overkomen als je dat zo besteld..

    Beantwoorden
    • Sabine

      Er zat roomkaas tussen en aardbeiensaus + aardbeien bovenop. Zo zoet!

      En op zich kijken ze daar niet raar van op, maar ik moet zeggen dat ik er ook niet zo op heb gelet. De porties daar zijn zo belachelijk groot dat ze het vast wel gewend zijn inmiddels haha.

      Beantwoorden
  2. Danny

    Cool!! Gaan in april dus super leuke tips! Eem vraagje. Met welke organisatie heb je de biketour geboekt :)

    Beantwoorden
  3. Sandra

    Zo leuk, New York! Ik vond the Butcher’s Daughter zo leuk en de ihop is fantastisch!! Al zijn de porties daar echt té groot, niet te doen. Die cronut lijkt me echt zalig…

    Beantwoorden
  4. Sijtje

    Omg die dulce de leche donut van Dough brings back alll the memories <3 Ben twee jaar terug in NYC geweest en van te voren ook een hele eet-bucketlist gemaakt omdat ik zo veel dingen wilde proeven. Helaas geen cronut op, achteraf gewoon spijt van. Gelukkig zit er ook een Dominique Ansel bakery in Londen, iets dichterbij. Maar echt, zo ontzettend lekker en veel gegeten toen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.