Havermout is hot en ik ben er dol op. Zo deelde ik enige tijd geleden al een recept voor gezonde havermoutkoekjes met jullie, het recept voor appel havermoutcake van Suzanne en niet lang geleden gaf ik mijn drie favoriete havermoutontbijtjes aan jullie mee. Dat havermout onder veel meer mensen leeft blijkt wel uit het recept dat Diane naar me opstuurde. Zij gebruikte havermout namelijk op een heel andere manier. Deze Havermoutpannenkoeken met banaan en honing vormen wat mij betreft de ideale start van een luie zondag. Uitgebreid ontbijten zonder het direct al te ongezond te maken, zo zien we het graag! En zeg nou zelf, de prachtige foto’s die Diane bij het recept maakte zorgen er toch alleen maar voor dat je enorm veel zin krijgt in deze pancakes?

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 140 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels honing + extra voor over de pannenkoeken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • kokosolie om in te bakken
  • 2 rijpe bananen + 1 extra in plakjes om te serveren
  • optioneel: kaneel en kwark voor bij de pannenkoeken

1. Doe de havermoutvlokken, de honing, het bakpoeder, het ei, de melk en de twee bananen in een blender en mix gedurende 1 minuut tot een egaal mengsel.

2. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten staan zodat de havermoutvlokken kunnen uitzetten.

3. Laat een koekenpan flink heet worden en doe er een scheutje kokosolie in. Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan. Het zijn Amerikaanse ‘pancakes’, het moeten dus kleine, dikke pannenkoekjes worden.

4. Bak de pannenkoeken totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is.

5. Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan, extra honing, eventueel een snuf kaneel en een schepje kwark.

Oooh… In het nieuwe huis gaan we deze pannenkoeken zeker een keer maken, ziet het er niet heerlijk uit? De manier waarop de honing over de pannenkoeken wordt gedrizzled zorgt ervoor dat ik instant zien krijg in deze pannenkoeken, ook al is het bijna 22.00 uur op het moment dat ik dit artikel schrijf.

Vergeet trouwens niet om op de blog van Diane te kijken voor nog veel meer lekkere recepten en prachtige foto’s!

Havermoutpannenkoeken met banaan en honing

Jouw recept ook op OMF? Stuur je recept inclusief foto’s van het eindresultaat in via deze pagina en wie weet verschijnt jouw recept binnenkort op de blog!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Susanne

    Ik heb een kijkje op dr blog genomen en echt super mooie foto’s! Dit recept lijkt me ook lekkerder dan alleen de banaan/ei pannenkoekjes. Ga ik zeker proberen de volgende keer :)

    Beantwoorden
  2. Anniek

    Ah superlekker, zo maak ik mijn pannenkoeken de laatste tijd ook altijd! Het is net wat steviger dan van die banaan-ei pannenkoekjes, die altijd zo moeilijk zijn om om te draaien :) Ook vult het lekker, ik houd altijd wel van een stevig ontbijt!

    Beantwoorden
  3. Birgit

    Superlekker! Maar hoeveel van dit soort pannekoeken zou je ‘een portie’ noemen? Ik bak ze redelijk klein…

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik denk dat twee pannenkoeken voor het ontbijt ruim voldoende is omdat ze best vullen (in verband met de havermout). Mocht je ze nou echt heel klein maken dan kun je er beter 3 – 4 nemen. Kijk gewoon wanneer je vol zit, dan is het genoeg ;)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.