Een hele goedemorgen allemaal! Wat een gekke dag is deze zondag die aanvoelt als een maandag. Tim had afgelopen vrijdag een dagje vrij en dus hadden we een lang weekend; dat doet altijd veel gekke dingen met de dagen in mijn hoofd. Sinds woensdag hebben we eigenlijk een beetje vakantie gevierd. Het was zúlk mooi weer, we staken de barbecue aan en als klap op de vuurpijl gingen Tim en ik samen nog twee dagen naar Antwerpen op uitnodiging van Visit Vlaanderen. Die vakantievibe uitte zich ook in onze eetweek en die was dus op zijn zachts gezegd niet heel gezond te noemen. Maar it was all good, we hebben er van genoten en hebben nu vooral weer veel zin om normaal te doen. Om tot aan onze vakantie over een paar weken vooral even gezond te eten. Voor het zover is nog even een gezellig Sab’s Eetoverzicht.

Zaterdag

Zoals ik vorige week al beloofde neem ik jullie een extra dagje verder mee terug. Vorige week zaterdag (5 mei) was ik namelijk jarig en ik kondigde al aan dat Tim een verrassing voor me in petto had. En wauw, dat was me er een! Een poosje geleden ben ik voor een samenwerking met Gelderse Streken al eens op bezoek geweest bij restaurant Huisje James en sindsdien stond het restaurant op mijn bucketlist om er te eten. Tim had dit super goed onthouden en nam me mee naar dit restaurant op mijn verjaardag. Rond 18.00u werden we opgehaald met de Huisje James taxi, ideaal – die kun je boeken voor €25; daarvoor halen ze je op en brengen ze je ook weer thuis. Eenmaal daar kregen we een heerlijke aperitief in de tuin en daarna hebben we genoten van een vijf-gangen diner met bijpassende wijnen. Ik heb niet van alles een foto gemaakt want ik wilde echt intens genieten van deze avond en niet bezig zijn met foto’s maken, maar dit was in ieder geval ons voorgerecht: pastrami uit de regio met bloemkool – zálig. Uiteindelijk hebben we bijna 4,5 uur getafeld en heb ik er zo van genoten. Top avond was het!

Zondag

Ook zondag hoefde ik niet voor mijn eigen eten te zorgen, ik werd om 19.00u namelijk verwacht bij BAUT in Amsterdam voor de lancering van het nieuwste boek van Donal Skehan. Meneer Skehan himself was erbij en samen met team BAUT had hij een vier-gangendiner samengesteld waar twee gerechten van BAUT op stonden en twee gerechten van Donal zelf. Het volledige menu:

  • Voor: diverse bereidingen van wortel met feta en komijn
  • Tussen: Flammkuchen met zeebaars, appel en yoghurt
  • Hoofd: Miso zalm met komkommersalade
  • Na: Chocolade-hazelnootsigaartje met witte chocolade dip

Erg lekker en gezellig was het! Ik ga binnenkort iets maken uit Donals’ nieuwe boek Eet, leef, reis.

Maandag

Maandag stond ik wel weer even in de keuken, ik zou het bijna verleren – haha. Ik maakte een Griekse rijstsalade met kipgyros en tzatziki. Het volledige recept voor dit bord ga ik binnenkort met je delen op OMF. Het smaakte ons in ieder geval enorm goed.

Dinsdag

Dinsdag hadden we een soort feesttafel. Ik nam overdag een aantal video’s op en de gerechten die daarin naar voren kwamen bewaarde ik voor het avondeten. Was in eerste instantie niet helemaal de bedoeling, maar uiteindelijk was het wel een stuk makkelijker. We aten Burrata Caprese en kruiden-knoflook flatbread met gekruide kip, frisse salade en knoflook-Skyr.

Woensdag

Wat een weertje was het woensdag he! Ik spendeerde een paar uur met mijn schoonzusje en Vic bij het Boschbad en in de namiddag appte ik Tim hoe lekker het zou zijn als we ’s avonds in de tuin met een biertje erbij nacho’s zouden eten. Dat bleek een goed plan en uiteindelijk bestelden we nacho’s bij Mados Tacos. Dat was direct de laatste keer want het viel enórm tegen, zowel de bezorging als het eten zelf. Jammer weer.

Donderdag

We zeiden laatste al eens tegen elkaar dat we echt weer eens een goed stuk vlees moesten garen op de barbecue en omdat we beide vrij waren donderdag besloten we dat direct maar te doen. We kozen voor buikspek en die bereidden we op twee manieren. Beide bereidingen komen deze zomer nog voorbij op OMF maar hier zie je alvast een sneak peek, dit zijn zoete, kleverige buikspek chunks. Ziet er goed uit toch?

Vrijdag

Op uitnodiging van Visit Vlaanderen waren Tim en ik vrijdag en zaterdag in Antwerpen. Wat we beide dagen allemaal hebben gegeten deel ik snel met jullie maar op vrijdag stond in ieder geval een reservering bij restaurant Standard gepland, een nieuwe pizaeria. Als voorgerecht deelden we een bordje charchuterie en flatbread. De pizza waar ik voor ging was degene met cherrytomaatjes, spinazie en burrata. Ik heb echt een burrataliefde ontwikkeld de laatste tijd, haha. De bodem van de pizza’s bij Standard worden overigens gemaakt van zuurdesemdeeg, erg lekker.

Zaterdag

Gisteren aan het einde van de middag waren weer thuis en mijn schoonzusje, die op Vic had gepast terwijl wij in Antwerpen waren, bleef hangen voor het eten. We wilden wat te eten bestellen en zij had uiteindelijk zin in pizza of sushi. Het werd pizza, twee dagen achter elkaar voor ons – schandálig. Ik koos bij New York Pizza voor de nieuwe truffelpizza met champignons en die was erg lekker. Gelukkig had ‘ie een dunne bodem, haha.

Lekker he, al die zonnige foto’s? Moet bekennen dat ik me altijd lichtjes schuldig voel als ik als foodblogger zo vaak in één week het eten laat verzorgen, maar ook ik heb niet altijd zin om te koken – zeker niet in tijden dat ik een kookboek maak. Maar goed, zoals ik al zei hebben we nu echt wel weer zin om tot aan de vakantie weer normaal te doen en wat extra kilo’s kwijt te raken dus hopelijk ziet dit eetoverzicht er volgende week een stuk gezonder uit.

Fijne zondag! x

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Anne

    Hey Sabine,

    Voel je vooral niet schuldig zou ik zeggen! Ik vind het juist heel verfrissend dat tussen alle fitgirl hypes jullie gewoon lekker je ding blijven doen ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.