Mijn eetweek bestond deze week niet uit hoofdzakelijk soep en dat betekent dat afgelopen week dus een stuk beter verliep dan de weken hiervoor. Gelukkig maar! Hoewel we een ietwat valse start kenden, sloten we deze eetweek meer dan prima af. Ik stond regelmatig zelf in de keuken wat heel fijn is, zeker met het oog op de komende weken waarin dat maar weinig het geval is. En hoewel de maaltijden voornamelijk heel makkelijk waren (vanwege immer voortdurend tijdgebrek), smaakten ze wel heel goed. Een ietwat vrolijker Sab’s Eetoverzicht dus deze week.

Zondag

Zoals ik al even aangaf begon de week met een valse start. Ik lag zondag namelijk de hele dag met koorts in bed en at vrijwel niets. Een handje cherrytomaatjes en een bakje sojayoghurt in de avond, dat was het wel zo’n beetje. Niet fotowaardig in ieder geval.

Maandag

Gelukkig ging het maandag alweer een stuk beter! Omdat we direct na Tim zijn werk op kraamvisite gingen bij Ken en Annemie (yaaaaaay!), bereidde ik het avondeten vast voor zodat het bij thuiskomst alleen nog maar in de oven hoefde. Ik maakte groentelasagne met gegrilde aubergine en courgette in plaats van pastabladen. Erbij een simpele salade van veldsla.

Dinsdag

Mijn dagen zijn zo gruwelijk vol (mijn to-dolijst had afgelopen week zo’n 45 items, geen grap) en op dat soort momenten ben ik altijd blij als ik iets in de koelkast heb liggen dat ik snel klaar kan maken. Dinsdag kookte ik zilvervliesrijst in kokosmelk en mikte ik gauw wat kippendijen en Aziatische wokgroenten met knoflook en oestersaus in de pan. Zo klaar, nauwelijks snijwerk en het is súper lekker. Tim schepte zelfs twee keer op.

Woensdag

Woensdag was om meerdere redenen een heftige dag en ’s avonds had ik echte de behoefte aan comfortfood. Geen fastfood maar wel iets waar je lekker vol van gaat zitten. Ik maakte simpele noedelsoep met rosbief, paksoi, shiitake en taugé. Altijd goed.

Donderdag

Donderdag was ik aanwezig bij Tuna Night, een initiatief van MSC. Er is altijd veel te doen om tonijn, zo zouden diverse soorten met uitsterven bedreigd zijn, tonijn gekleurd worden omdat vers te laten lijken en zou er vooral ook veel sprake zijn van bijvangst. Tijdens Tuna Night werd ons verteld hoe de actuele situatie van tonijn is en welke kant het opgaat. Ik vond het een heel verhelderende avond, zeer informatie maar ook erg interessant. Het blijft een lastige vissoort waar je nooit alles over kunt weten, maar het is wel fijn dat je door het MSC keurmerk in de goede richting wordt gestuurd. Van vis die het MSC keurmerk draagt weet je dat het op een duurzame manier is gevangen, zonder bijvangst. In horeca is het nog lastig te checken of je duurzame tonijn voorgeschoteld krijgt, maar in de supermarkt is het al een stuk beter te herkennen. Met de tonijn van Pacifical en Fish Tales zit je goed. Verder vond ik het fijn om te horen dat het langzaam weer beter gaat met de tonijn. Jarenlang mocht je bijvoorbeeld geen blauwvintonijn eten, maar ook deze populatie neemt langzamerhand weer toe. Dus kortom: tonijn eten kan, mits je jezelf ervan verzekert dat je kiest voor een duurzame variant (voorzien van het MSC keurmerk).

Goed, Tuna Night werd aangekleed met een diner bij Lavinia Good Food en op tafel kwam (de belichting was afschuwelijk, sorry):

  • Pizzetta met Skipjack (= tonijn) sashimi
  • Aziatische vissoep met Skipjack
  • Hollandse kokkels met sobanoedels en seizoensgroente
  • Vegan brownie

Vrijdag

Het prutje op mijn bord mag er dan wel niet zo smakelijk uitzien, lekker was het wel! Ik maakte Foe Yong Hai vrijdag, soort van dan. Ik had geen zin om er een mooie pannenkoek van te maken en in plaats van kip gebruikte ik gehakt, aangezien dat nog in de koelkast lag. Dat met zilvervliesrijst = healthy maaltje.

Zaterdag

Gisteren at ik alleen aangezien Tim tot een uur of 20.00 buiten de deur was. Ik had geen zin om te koken dus bestelde eten voor mezelf. Voor de verandering ging ik voor Indiaas, dat heb ik namelijk nog nooit gegeten in/van een restaurant. Samosa’s, butter chicken en knoflooknaan. GODDELIJK was het, echt heel erg lekker. Ik bestelde overigens bij India Palace in Apeldoorn, dikke aanrader dus.

Aankomende week wordt weer een hele gekke week. Zoals jullie een paar dagen geleden al hebben kunnen lezen, vertrekken Vivian en ik namelijk aankomende woensdag richting IJsland. Geen idee wat we daar allemaal gaan eten. Vanavond lassen Tim en ik in ieder geval een snackdiner in. We hebben de koelkast en voorraadkast vol liggen met lekkers van de AH on Tour (morgen meer hierover) goodiebag van afgelopen week en ik kijk er al dagen naar uit om dit te kunnen eten. Wat we morgen en dinsdag met het eten gaan doen weet ik nog niet. Iets makkelijks, ik zal geen weekboodschappen doen deze week.

Fijne zondag!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Britt

    Wow, wat interessant van die tonijnvangst! Wist ik helemaal niet, maar zeker iets om in de gaten te houden in de toekomst!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.