Zo, met maar liefst 4 keer buiten de deur dineren en de overige dagen praktisch leven op soep was me dit het eetweekje wel. Deze week begon heel goed, ging in no-time over op heel slecht en eindigde gelukkig weer goed. Een echte rollercoaster ja. Verder was het ook een hele gezellige week met veel sociale activiteiten en dat maakt dat ik, ondanks de wat mindere dagen in deze week, toch blij word van dit Sab’s Eetoverzicht.

Zondag

Met mijn schoonzusje Lotte en de opa en oma van Tim aten we vorige week bij restaurant Gewoon Gastvrij in Wenum Wiesel. Ik was er nog nooit geweest maar vond het er erg leuk en gezellig. Het eten was ook goed! Vooraf ging ik voor de tonijn tataki en mijn hoofdgerecht bestond uit een bord paddenstoelenrisotto. Na: een witte chocoladetaart met frambozencoulis. Heel erg lekker gegeten, ware het niet dat ik ’s nachts ineens zo ziek werd dat ik alles er weer uitgooide. Dat was niet helemaal volgens planning. Het moet ook echt aan het eten gelegen hebben want zo’n reactie is zelfs voor mijn lijf niet normaal. Maar wat het nou precies is geweest? Ik heb geen idee.

Maandag

Omdat mijn maag en darmen zich maandag nog steeds binnenstebuiten keerden, heb ik de hele dag geleefd op droge cracottes. Voor het avondeten was Tim zo lief om soep mee te nemen uit de supermarkt. Erbij at ik een wit bolletje zonder beleg.

Dinsdag

Nogmaals soep op dinsdag en omdat het al een stuk beter ging met mijn maag en darmen, kleedde ik de soep wel iets meer aan. Het werd uiteindelijk noedelsoep met kip en groenten, altijd goed. Ook heel handig als je niet zoveel tijd hebt om te koken!

Woensdag

Tim had zin in kipsaté met gebakken aardappeltjes woensdag maar na twee dagen vlees had ik er wel weer even genoeg van. Voor mezelf bakte ik een zalmhaasje. Erbij natuurlijk wel die gebakken aardappeltjes en een flinke berg sla. Een AGV’tje! Ze lijken wel steeds vaker voorbij te komen hier.

Donderdag

Donderdag reden Viv en ik aan het einde van de middag naar Amsterdam voor de uitreiking van de Ierland Press Awards. Met onze City Guide Cork waren we namelijk genomineerd voor een award en wooaaaah, we wonnen hem ook nog – heel cool. De avond was min of meer ingevuld als een grote borrel, maar er werd ook eten geserveerd. Door het team van James St. South Cookery School uit Belfast. Zó leuk want ik ben daar vorig jaar wezen eten tijdens mijn tripje naar Ierland. Het eten was verrukkelijk. Diverse bereidingen van vis, vlees en heerlijke versgebakken broodjes. Het dessert liet ik staan, ik had ’s ochtends namelijk een maagonderzoek gehad en de rest van de dag viel het eten als een baksteen op mijn maag. Ik zat dus ook knettertje vol na het voor- en hoofdgerecht.

Vrijdag

Nummer drie van de vier avonden uit eten was op vrijdag. Samen met vriendinnetje Nanda en nog veel meer gezellige mensen was ik uitgenodigd om te komen dineren bij Coperto Restobar in Zwolle om vervolgens te blijven slapen in Pillows Grand Hotel ter Borch. Coperto Restobar is officieel het restaurant van het hotel maar alle vooroordelen over hotelrestaurants mogen bij deze de deur uit want wat hebben we er geweldig gegeten. We aten vier-gangen:

  • Als voorgerecht: gerookte forel uit Emst met beukenzwam, kuit van haring, komkommermayonaise en kroepoek van saffraan.
  • Tussengerecht: steak tartare met bloemkool, kletskoppen van sesam en sambal en Zwolse mosterdmayonaise.
  • Hoofdgerecht: Zoetwaterbaars met ‘hutspot’ met Parijse worteltjes, schuim van Hollandaise (BELACHELIJK LEKKER!) en geroosterde Hollandse ui.
  • Dessert: Knoopjes van het pocheervocht van ananas met kaneel, hazelnootroomijs met gepofte quinoa en cheesecake omwikkeld met Bastogne.

Zaterdag

Datenight met Tobi en Viv! We gingen eten in Arnhem deze keer, ook wel eens leuk voor de verandering! Het was even een gedoe om een tafel te vinden bij het Taphuys maar uiteindelijk is het gelukt. Leuke tent! Je kiest van de kaart een aantal kleinere gerechten die vervolgens allemaal op één plank worden geserveerd. Een soort van grote borrel als avondeten dus, houd ervan.

Aankomende week iets minder etentjes maar ze zijn alsnog aanwezig. Vanavond eten Tim en ik samen een kerstgerecht waarvan ik het recept voor OMF ga gebruiken. Morgen ben ik aanwezig bij een brainstormsessie van Unilever maar aangezien deze tot 17.30u duurt (in Rotterdam), ben ik pas heel laat thuis. Vrijdag gaan we een weekendje naar Rotterdam en eten we zowel op vrijdag als op zaterdag buiten de deur. Wederom etentjes dus, wat een narigheid.

Fijne zondag! x

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Ellen

    Bah wat begon je week beroerd, maar wat heb je ‘m lekker afgesloten! Tahphuys is leuk inderdaad, ook later op de avond om je eigen biertjes (of wijntjes) te tappen. Echt een aanwinst voor Arnhem!

    Beantwoorden
  2. Jolanda

    Wij hebben ook bij Gewoon Gastvrij gegeten, maar dat is helemaal niet bevallen. Dus ik sta er ook niet zo van te kijken dat je daarna ziek geworden bent. Wel erg jammer, want daar ga je niet voor uit eten. Gelukkig de week wel goed afgesloten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.