Zo, ondanks dat ik afgelopen eetweek ietwat vals begon (hallo buikgriep), heb ik wel lekkere dingen op tafel getoverd al zeg ik het zelf. Het kost me momenteel nog nul moeite om lekker gezond en veel groenten te eten en ik heb ook nog inspiratie genoeg. Fijn is dat! Zorgt er ook voor dat ik dit soort eetoverzichten leuk vind om in elkaar te zetten want hopelijk biedt jullie dit ook de nodige inspiratie. Ik merkte op Instagram maar ook hier op de blog dat er veel WW’ers zijn die mij volgen, speciaal voor jullie (niet WW’ers negeren dit gewoon lekker!) zet ik bij iedere dag ook direct even het aantal SmartPoints dat ik heb gerekend voor iedere maaltijd. Let wel: ik hou me niet voor de volle 100% aan alle punten. Zo kies ik er bewust voor om vetten waarin ik bak niet te tellen en tel ik kippendijen en avocado’s ook niet, mits ik ze maar een keer per week eet. Waarom ik deze methode hanteer leg ik je later nog wel een keer uit, eerst is het tijd voor FOOD!

Zondag

Zoals ik al zei begon ik de week met een buikgriepje en dat doet niet veel goeds voor het avondeten. Terwijl Tim en Vic tortillapizza’s naar binnen werkte zat ik aan een kommetje geroosterde tomaat-paprikasoep (recept komt deze week online) en een pakje crackers Niet spannend maar tenminste wel iets dat ik binnen kon houden. – 4 SP voor de crackers.

Maandag

Omdat het langzaamaan wat beter ging met mijn buik durfde ik maandagavond wel weer wat fatsoenlijks te eten. We hadden al een poos geen biefstuk meer gegeten en Tim maak ik daar altijd blij mee. Erbij een makkelijke salade met sladressing van BioBandits, erg lekker, en gewokte groenten die ik op smaak bracht met een mixje van Mexicaanse kruiden. – 5 SP

Dinsdag

Ik mocht voor CêlaVíta aan de slag voor een campagne en ik moet zeggen: best een uitdaging om dan ook aan WW te denken. Maar het is me gelukt! Ik maakte een stamppotje met doperwten en spinazie, erbij varkenshaas en mosterdboter. Het recept hiervan komt binnenkort online. – 11 SP

Woensdag

Ik had het in mijn hoofd om gnocchi te maken en dit te fotograferen, maar ik had mezelf een werkvrije mamadag beloofd en een recept in opdracht maken is alles behalve werkvrij. Ik heb het avondeten van woensdag dus even omgeruild met dat van vrijdag. Woensdag at ik uiteindelijk twee kleine tortillawraps met een zelfgemaakt sausje van Griekse yoghurt, knoflook en cajunkruiden, gekruide kabeljauw, salade en gewokte groenten. Klein beetje mozzarella eroverheen en klaar. Héérlijk. – 8 SP

Donderdag

Tim en ik waren donderdagmiddag beide op de Horecava en persoonlijk word ik altijd een beetje gaar van dat soort beurzen. Ik vind het altijd heel leuk maar de lucht is er altijd zo drukkend en warm dat ik doodmoe thuis kom. Ik had verwacht dat ik niet zoveel zin meer zou hebben om te koken en dit bleek ook zo te zijn. Daarom plande ik een makkelijke noedelsoep in met paksoi, taugé, shiitake, ei en rosbief. Dat staat altijd zo op tafel namelijk en voelt voor ons echt als comfortfood. Perfect dus. – 9 SP

Vrijdag

Was het de bedoeling dat er pompoengnocchi op de planning stond, ging het allemaal even héél anders. Om 11.00u haalde ik namelijk Vic alweer op van de gastouder: twee ontstoken ogen en koorts. Vrijwel de rest van de dag heb ik met hem op de bank gelegen en mocht ik geen kant op. Niet plassen, niet bewegen, gewoon helemaal niets. Toen Tim thuis kwam van werk kon hij gelukkig met aanwijzingen van mij vanaf de bank een maaltje in elkaar draaien. Voor zichzelf kookte hij pasta, voor mij maakte hij er een pastasalade van, die hij ook nog even voor me op de foto zetten – held, die ik met Vic op schoot weg kon prikken. – 8 SP

Zaterdag

Ik had zin om frietjes te eten dit weekend en dit deden we uiteindelijk gisteren. In het weekend vind ik het nooit erg om aan mijn weekpunten te zitten dus ik hield er stiekem ook rekening mee dat dit zou gaan gebeuren. Maar niets bleek minder waar. Ik schepte teveel op mijn bord dus at lang niet alles op. De friet maakten we in de Airfryer klaar en zijn de verse frieten met schil van CêlaVíta (no spon, wel instant fan). Erbij voorgemarineerde kip van de Albert Heijn: Sate Ayam en Piri Piri; die laatste gaf ik uiteindelijk aan Tim want ik zat simpelweg vol. Ik deed er een salade bij en voor Vic en mij wat doperwtjes want die vinden we beide lekker. – 9 SP

En nu gaan we lekker op dezelfde tour verder want hier worden we best gelukkig van, al zeg ik het zelf. Ik had de eetplanning voor aankomende week op woensdag al rond, mamadag – verplicht geen werk – je kent het, en de boodschappen hiervoor zijn ook al besteld, ideaal.

Fijne zondag! x

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.