Goedemiddag op deze strálende dag! Hopelijk geniet je vandaag net zo hard van de zon als ik en staat er vanavond een lekker zomers gerecht op het menu of slinger je de barbecue aan. De enige twee opties voor bij deze temperatuur als je het mij vraagt. Of buiten de deur eten, dat is ook een idee. Doe ik vanavond ook. Net als wel meer dagen de afgelopen week want als ik mijn foto’s zo terugkijk, dan zie ik dat ik gewoon op zondag, donderdag, vrijdag én zaterdag niet zelf heb gekookt. Wat een luxe was dat, en wat heb ik ontzettend lekker gegeten. Donderdag was ik namelijk voor OMF bij restaurant ONE in Roermond en daar kreeg ik 8 gangen geserveerd. Vrijdag was ik met Sabine op pad in Rotterdam: daar aten we bij maar liefst 12 restaurants. TWAALF. Oké, bij 3 daarvan hebben we wat lekkers meegenomen dus dat hebben we niet op dat moment opgegeten, maar dan hebben we het nog steeds over 9 restaurants. Een behoorlijke prestatie vind je niet? Al bleken we er dus veel minder moeite mee te hebben dan gedacht.

Goed, tijd voor mijn overzicht. Lees mee!

Dit is Tim. Onze mannen maken er een sport van de foto te verpesten ;-) 

Zondag

We hadden ’s middags afgesproken met Tim, Sabine en Vic bij het Bierfestival in Deventer. Dit werd georganiseerd door Fooddock en aangezien onze mannen behoorlijke bierliefhebbers zijn, mochten we dit natuurlijk niet overslaan. Echter was het zo ontzettend druk, en stond de muziek zo hard, dat ik het al vrij snel gezien had. Datzelfde gold voor Sabine dus na een half uurtje bier zaten we bij PikNik, een hele leuke zomerbar in het Havenkwartier in Deventer. Hier bestelden we nacho’s en een kaas/worstplankje (de dames waren weer eens hongerig) en daarna liepen we door naar het centrum. We besloten lekker een hapje te gaan eten bij El Popo, een van onze favorieten Deventer. Ik besloot weer eens ouderwets voor de spareribs te gaan. Vooraf lekkere nacho’s met kip.

Maandag

Aangezien ik er vorige week helemaal niet aan toe kwam om alles in mijn koelkast op te maken, had ik nog behoorlijk wat groenten in mijn koelkast liggen. Ik besloot hier een goedgevulde tortilla van te maken. Samen met wat kip en een beetje salade met balsamico en olijfolie.

Dinsdag

Stond al een tijdje op mijn lijstje, kwam er maar niet van: Pasta Carbonara met champignons en Italiaanse ham.

Woensdag

Een training voor de boeg dus een lichte maaltijd. Ik maakte een salade van rucola, veldsla, spinazie, komkommer, zoete puntpaprika, tonijn, witte kaas en een beetje mayonaise met citroensap.

1. Amuses: Een ei gevuld met erwtenpuree, lente-ui en holladaisesaus, aardappelballetje met piccalilly en een asperge ‘smaakexplosie’ balletje.

2. Green juice met venkelijs, bleekselderijmousse en radijs.

3. Canadeese kreeft, moet tomaatjes, tomatenkroepoek, burrata en een licht pikante tomatenbouillon.

4. Gemarineerd rundvlees, zeewier, jelly rijstbolletjes, tempura en meer (de rest was ik even kwijt).

5. Limburgse specialiteit: Asperges, met ei, boter en een crunch.

6. Schol, citroengras, mousse en kruiden uit eigen tuin. Heer-lijk.

7. Kalf, kalfsjus, piccalilly, aardappelpuree, kerriekoekje en bacon.

Een citroentaartje maar dan anders. De jelly bolletjes die je bovenopziet smaakten naar citroen.
Daaronder meringue en koek, met een bolletje ijs.

Donderdag

Zoals ik al zei at ik donderdag bij sterrenrestaurant ONE in Roermond. Ik hielp ’s middags eerst in de keuken mee en mocht daarna plaats nemen aan de Chefs Table (een tafel midden in de keuken die ook gewoon gereserveerd kan worden). Er werden 8 gangen voor me klaargemaakt. Voor het gemak heb ik onder iedere foto gezet wat het precies is. Het was écht ongelofelijk lekker.

Vrijdag

Als je ons op Instagram volgt, dan heb je waarschijnlijk al het een en ander voorbij zien komen. Sab en ik gingen vrijdag namelijk al etend door Rotterdam. Dit deden we om de leukste hotspots te ontdekken zodat we hier binnenkort uitgebreid verslag van kunnen doen op OMF in de vorm van een Cityguide.

Maar man, man, man.. wat hebben we lekker gegeten en vooral: VEEL. Ik kan met recht zeggen dat ik aan het einde van de dag zwanger was van een foodbaby. Zóveel lekkers.. We sloten de dag af bij een pareltje: Hangar 85. Er werden hele mooie gerechten voor ons gereserveerd. De kok maakte wat kleinere porties voor ons omdat we al zoveel gegeten hadden en we hebben alles gedeeld. We aten van boven naar beneden:

  • Tonijn in groene thee met kerriemayonaise
  • Steak tartaar met truffelmayonaise en kwartelei
  • Cocuilles met gele en rode biet
  • 24 uur gegaarde buikspek in Oosterse marinade (favo)
  • Jodenhaas met groenten
  • Mandarijntaartjes met bloedsinaasappelijs, toefjes yoghurt, marshmellow en macaron

Een aanrader dit restaurant.

Zaterdag

Een drukke week had ik maar ook een druk weekend. Gisteren reden Tobias en ik naar Roosendaal voor een receptie. Een lange dag aangezien Roosendaal voor ons 2 uur heen en 2 uur terug is dus ik stemde vrijdag al even met mijn moeder af dat we bij haar konden aanschuiven. We aten een lekker bordje nasi, fijn!

Vandaag heb ik een feestje op een boot gepland staan dus samen met een paar vriendinnen stap ik om 14u op en rond half 10 vanavond ben ik weer thuis. Betekent dat we op de boot zullen eten en ik heb het menu stiekem al gezien: er zit aardig wat lekkers tussen.

Weinig tijd om een eetplanning voor de komende week te maken is er vandaag dus niet. Hopelijk kom ik daar morgen voordat ik mijn boodschappen doe nog aan toe. We zien het wel weer!

Fijne dag! X

 

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.