De afgelopen week was weer een hele leuke want ik trapte ‘m zondagavond gezellig af bij vriendin Anita en de volgende ochtend vloog ik naar Ierland. Ik was daar voor OMF niet alleen op zoek naar Ierse lekkernijen, maar ook om de stad Cork en omgeving te ontdekken: een dikke aanrader kan ik je nu al vertellen. Wat ik er allemaal heb gegeten komt uiteraaaaard binnenkort online in een nieuw ‘Foodie in…’ artikel.

Donderdag kookte ik dus eigenlijk pas voor het eerst weer zelf en dat was ook gelijk de laatste keer de afgelopen week want vrijdag had ik geen tijd om te koken dus vroeg ik vriendlief wat te maken. Gisteren at ik bij mijn ouders en toen was de week alweer voorbij. De tijd vliegt soms zo!

Zondag

Ik had besloten om zondagnacht op Schiphol te slapen i.v.m. mijn vroege vlucht de volgende dag, en dat kon ik mooi combineren met een bezoek aan vriendinnetje Anita in Maarssen, redelijk op de route. Ik vertrok dus ’s middags al van huis zodat we nog even konden borrelen, een film konden kijken en ondertussen een bestelde pizza aten.

Maandag

Na een dag het centrum van Cork ontdekken aten we ’s avonds met een groepje van acht personen bij een gezellig en sfeervol restaurant (lekker donker, hou ervan). De foto hierboven was mijn hoofdgerecht, een flink stuk vlees wat lang gegaard moest zijn. Was niet veel van terug te proeven want het grootste gedeelte was erg droog. Ik was best een beetje teleurgesteld, zo jammer als je je op een lekker gerecht verheugd!

Welk voor- en nagerecht ik er at lees je in mijn ‘Foodie in…’ artikel :-)

Dinsdag

Weer vlees, Ierse steak. En hartstikke lekker deze keer. Medium/Rare zoals ik hem het liefste heb.

Woensdag

Tja, dit is een beetje een gekke combi hè? We vlogen woensdagavond weer naar huis en omdat we een uur vertraging hadden, besloot ik toch maar even iets te eten te halen op het vliegveld. Het werd een yoghurt met honing en cruesli. Om kwart over negen rende ik richting de trein en gelukkig was ik nog net op tijd om even een broodje rookworst bij de Hema te halen. Had nog wel wat honger namelijk.

Donderdag

Weer lekker thuis! En geen boodschappen in huis dus ik mikte weer op de gok van alles in mijn mandje bij de Appie. Doel: snel en gezond. Het werd een bordje bulgur/quinoa met kip, bimi, buffelmozzarella, in knoflook opgebakken tomaatjes en tomatentapenade.

Vrijdag

Weinig tijd! Ik was maar even thuis en moest al snel weer in de auto zitten dus Tobias maakte voor mij zoete aardappelsalade.


Zaterdag

Gisteren was ik de hele dag met mijn moeder op pad in Rotterdam en na zo’n dagje shoppen was er niet veel zin en tijd meer om nog te koken. Na het eten moesten we namelijk gelijk door naar mijn neef, op kraamvisite. Dus het werd lekker makkelijk patat!

Vandaag ben ik toe aan een lichte gezonde maaltijd denk ik, het was niet bepaald een gezond weekje te noemen. Zitten er ook wel eens tussen natuurlijk. Vanmiddag gaan we eerst naar de derde verjaardag van kleine vriendin Nola en daarna zien we wel waar het schip strandt.

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Marloes

    Hoi Vivian,

    Heb jij misschien ook een recept van je maaltijd van donderdag? Ziet er namelijk echt heerlijk uit.

    Groetjes, Marloes

    Beantwoorden
    • Vivian

      Hoi Marloes,

      Heel simpel; Kipblokjes bakken in een klont boter, met een beetje peper en zout.
      In een andere pan: cherrytomaatjes en bimi even bakken met een beetje knoflook, Bulgur/Quinoa mix nog even mee wokken. Alles bij elkaar, plakken buffermozzarella en wat tomatentapenade erover. Lauwwarm het lekkerste!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.