De afgelopen week ging ik in zonder eetplanning en zo af en toe is dat gewoon maar even zo. Het liefst heb ik het allemaal onder controle (yup, control freak hier), maar op het moment dat ik door heb dat hem dat even niet gaat worden omdat ik te druk ben, dan kan ik het ook prima los laten. Dan loop ik de supermarkt in zonder boodschappenlijst en mik ik gewoon wat in mijn mandje. Dat waarvan ik denk dat we het nodig hebben (en er thuis achter komen dat we nog voldoende van dat product in huis hadden, maar a la) en vaak veel groenten zodat ik thuis kan bedenken wat ik ervan ga maken. Met een creatieve instelling kom je heel ver. Zo ging het dus de afgelopen week en het was maar goed ook. Woensdag at ik namelijk bij mijn ouders (was ik even vergeten), donderdag had ik na een borrel eigenlijk helemaal geen honger meer, vrijdag had ik een OMF dagje waar ik natuurlijk weer wat kookte en vanzelfsprekend dat eigenlijk ook wel op kon eten rond een uur of vijf.  En gisteravond borrelde ik er ook op los. Een aardig gevarieerd weekje was het.

Zondag

Ik startte onze week met een quiche met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas + een salade van ijsbergsla en komkommer. Ideaal zo’n quiche want de volgende dag kun je dit príma koud eten: Tobias hoefde niet meer na te denken over zijn lunch.

Maandag

Weinig tijd maar toch lukte het me om dit te maken. Zoete aardappelblokjes uit de oven, met spinazie, zilvervliesrijst, tomaatjes, mozzarella en balsamico. Makkelijk en heel lekker!

Dinsdag

Ik vond dit ook een fijn maaltje: een spinazieomelet met champignons, bacon en ui gebakken in ketjap.

Woensdag

Ik at bij mijn ouders en moeders had nasi op het menu staan. Uiteraard met satésaus, die op het moment van de foto nog even klaargemaakt werd.

Donderdag

Ik was donderdag voor mijn werk bij Penn&Ink N.Y in onze showroom in Breda en heb daar de hele dag in de keuken gestaan om voor 20 man een ontbijt, lunch en borrel te bereiden, samen met collega Hidde. Op zo’n dag heb ik zoveel getest, gegeten en toch ook mee geborreld, dat bij thuiskomst eigenlijk helemaal geen honger meer had. Ik maakte toch nog maar even een schaaltje fruit voor mezelf.

Vrijdag

Ik heb vrijdag weer volop in de keuken gestaan voor OMF en dat resulteerde in een aantal gerechten die ik op de foto zette. Het resulteerde ook in een makkelijke maaltijd want daar hoefde ik dus niet meer over na te denken.

Gisteren was ik een dagje in Amsterdam en in de namiddag belandden we in de Pijp, in 2 verschillende, hele gezellige café’s. Bij onze biertjes bestelden we verschillende lekkere tapas: brood met aioli, patatas bravas, chorizo-kroketjes, kip piri piri, nog een keer chorizo-kroketjes, groene pepers, taart (carrot cake en cheesecake, simpelweg omdat we dit níet konden laten staan daar in die mooie vitrine), truffelkroketjes en héle goede nacho’s. Het was een heel fijn dagje.

Vandaag werk ik nog even lekker door want ik heb weer genoeg te doen, inclusief een receptje voor OMF uitwerken. Ik probeer deze week weer een eetplanning op te pakken maar beloven kan ik het niet; onze koelkast bevat nog genoeg verse ingrediënten waar ik even wat mee moet verzinnen zodat ik het niet weg hoef te gooien.

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.