Ik had het niet in de gaten maar de afgelopen week heb ik drie keer buiten de deur gegeten en dat vind ik een luxe. Het begon vorige week zondag al goed in Nijmegen; met een vriendin at ik bij Stoom op het terrein van de voormalige Honig fabriek. Ik was voor de tweede keer op deze plek en vond het weer héél tof. De rest van de week kookte ik lekker zelf, met aardig wat groen op ons bordje en afgelopen vrijdag en zaterdag at ik weer buiten de deur. Gisteren met Tim en Sab, want het was weer eens hoog tijd voor een ouderwets avondje borrelen, speciaalbieren (lees dit maar als een werkwoord) voor de mannen en lekker eten. Goed, in ieder geval veel lekker gegeten de afgelopen week!

Zondag

Ik zocht vriendinnetje Anita op in haar woonplaats Nijmegen. We gingen naar het filmhuis en daarna reden we door naar het terrein van de voormalige Honig fabriek. Nu gevuld met conceptstores en toffe horeca plekken. Wij aten bij Stoom. Een halve kip met gegrilde groenten, patat en nacho’s met pulled pork.

Maandag

Ik deed maandag boodschappen en nam deze kiprollade mee. Schoof ik thuis direct in de oven en daarbij maakte ik broccoli couscous met o.a. champignons. Zo’n rollade ga ik vaker meenemen.

Dinsdag

Dinsdag maakte ik tomatencouscous met gegrilde aubergine, spinazie en parmezaan. Erbij een wit visje uit de pan.

Woensdag

Ik had ’s morgens geen tijd meer om de slowcooker nog aan te zetten dus dat regelde Tobias later die ochtend. Ik gaf aan wat er allemaal aan smaakmakers bij in kon en zo fabriceerde hij zijn eigen marinade. Heel lekker. Ik stond wel redelijk in de fik. Tobias houdt van sambal :-) Erbij maakte ik een frittata die niet héél fotogeniek is gebleken. 

Donderdag

We hadden een boel restjes in de koelkast staan dus die moesten op. Samen met een tomatensoep aten we de tomatencouscous met gegrilde aubergine en nog een stuk frittata.

Vrijdag

Vrijdag waren we vanwege de crematie van mijn opa in Roosendaal en besloten we met de familie te gaan eten bij een Chinees. Even lekker simpel aanschuiven. Ik weet niet precies wat er allemaal op mijn bord ligt maar het was lekker.

Zaterdag

Sab, Tim en Vic kwamen gistermiddag bij ons borrelen en dat sloten we heel gezellig af bij Roasted in Deventer. Een nieuwe tent waar voornamelijk burgers worden geserveerd. Sab en ik kozen dezelfde: een kipburger met avocado en tomaat. Daarbij at ik appelcompote en zoete aardappelfriet. Heel lekker!

Gistermiddag heb ik een eetplanning gemaakt en direct daarna onze boodschappen voor de hele komende week al in huis gehaald. Heerlijk, daar hoef ik dus niet meer over na te denken. Vanavond wordt het waarschijnlijk een pasta, of een pastasalade.

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.