Wat een práchtige week hebben we achter de rug. Jammer dat ik de helft ervan op kantoor heb gezeten en er eigenlijk niet zoveel van heb meegekregen maar wat zijn die zomerse vibes toch heerlijk. Zorgde er ook voor dat ik wéér eigenlijk alleen maar salades heb gegeten de afgelopen week. De een wat uitgebreider dan de ander maar allemaal lekker. Van tevoren had ik weer bedacht wat het allemaal moest gaan worden maar als het op salades aankomt, dan ga ik toch veel meer freestylen en kijk ik eigenlijk niet meer naar hoe ik het bedacht had. Dan wordt het gewoon veel meer; wat ligt er allemaal in mijn koelkast? En waar heb ik nu zin in? En zie hier het resultaat. Volle bordjes groen met iedere keer een andere twist. Van mij mag het nog wel even zomer blijven…

Zondag

We hebben zondag lekker de hele middag aan het water gelegen en ik had bedacht dit te gaan maken want ik was toe aan een gezonde hap. Tobias had er duidelijk geen zin in en bestelde kapsalon voor zichzelf. Ik at dus dit; zoete aardappel met avocado, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en blokjes ham. Die laatste laat ik de volgende keer weg, niet nodig.

Maandag

Vond dit een mooi bordje geworden. Het is broccoli met veldsla als basis, met tonijn en cherrytomaatjes. Erover nog wat basilicum en een dressing van mayo met citroen.

Dinsdag

Dit maakte ik deels niet zelf, de zomerse salade van mango, komkommer, ui en rode peper kreeg ik van een collega mee. Ik bakte er een visje bij en klaar. Lekker makkelijk.

Woensdag

Het andere stuk kabeljauw was eigenlijk voor Tobias maar hij hoefde het niet (hij is niet zo van de moten vis) dus die bakte ik voor mezelf. Erbij een salade van gemengde sla, groene aspergepunten, kastanjechampignons en feta. Volgens mij heb ik de champignons in een beetje sojasaus gebakken (op het laatst toegevoegd). Verder alleen peper, zout en een beetje olijfolie. Voldoende voor een goede salade vind ik.

Donderdag

We waren lekker vrij donderdag en ik vond deze maaltijd daar prima bij passen. Makkelijk en heel lekker; gyros van kip met een salade eronder. Ijsbergsla, radijsjes en komkommer. Met een beetje dressing. Bijna een gezonde kapsalon te noemen dit.

Vrijdag

De laatste foto alweer want gisteren ben ik vergeten er eentje te maken. Vrijdag aten we deze couscous salade, een hele lekkere met gehakt er doorheen en ras el hanout. Met courgette en pompoen, opgebakken met een uitje en twee teentjes knoflook (couscous heb ik trouwens met kippenbouillon gekookt). Was een lekkere salade en ik had hier weer een mega bak van dus we hebben er gisteren nog van kunnen lunchen.

De komende week ben ik t/m woensdag thuis omdat ik donderdag voor een paar dagen naar Berlijn vertrek, dus dat wordt een half weekje aan de gezonde salades en een half weekje aan de weet ik veel wat voor lekkere dingen allemaal ;-)

Fijne zondag!

 

 

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.