Goedemiddag! Weer een week die voorbij is gevlogen. Ik was erg druk op mijn werk dus voor je het weet is het dan ineens donderdagavond (en dan is mijn werkweek voorbij). Op de dagen dat ik werk ben ik altijd heel erg blij met mijn volle koelkast en eetplanning zodat ik geen seconde na hoef te denken over wat ik nu toch eens op tafel ga zetten. Dat ik nu net als de rest van Deventer – zo voelt het – ook in het weekend boodschappen doe, hoort daar wel een beetje bij. Maar ach, als het dus voor rust zorgt dan doen we dat toch gewoon lekker. Deze week weer volgens planning gegeten dus. En natuurlijk wisselen we hier en daar wel eens hoor, of schuif ik iets door omdat we zin in iets anders hebben of omdat ik gewoonweg geen zin heb om te maken wat ik had bedacht. Dat gebeurt iedere week wel. Zo at ik gisteren supersimpel omdat ik alleen at en waarschijnlijk was ik wel de keuken in gedoken als Tobias thuis geweest was. Vanavond is hij er weer dus dan maak ik hoogstwaarschijnlijk wat ik voor gisteravond had bedacht.. we zullen zien.

Zondag

Mag het licht weer aan? Jee, ik begin die donkere eetfoto’s een beetje zat te worden geloof ik. Tijd dat het weer mooi weer wordt. Maar goed, we aten zondag nog een restje aubergine lasagne en erbij maakte ik nog een galette. Ik had nogal wat tomaten in de koelkast liggen die op moesten en ik heb altijd wel hartig taartdeeg in huis. Zo gezegd, zo gedaan.

Maandag

Ik maakte een spinazie-omelet met spekjes en een beetje pecorino. Erbij wat gehaktballetjes want die hadden we al een tijdje niet meer gegeten.

Dinsdag

Kippendijen met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk gerechtje wat je zo hebt gemaakt, gezond en erg lekker. De kip bak ik altijd in een klont roomboter met wat peper en zout. En de broccoli kook ik heel kort.

Woensdag & Donderdag

Een enorme schaal Griekse couscous maakte ik. Met rode ui, tomaatjes, feta, kappertjes en verse dille. Meer dan genoeg voor 2 personen voor 2 dagen.

Vrijdag

Volgens mij zag ik hem vorige week bij Sab ook in haar planning voorbij komen; een caesar salad. Zó lekker. En ik doe er altijd lekker veel ansjovis doorheen. Met gebakken kippendij trouwens.

Zaterdag

Ik had van alles bedacht maar nadat ik een zak chips te grazen had genomen had ik niet veel honger meer. En tja, alleen thuis dus ik deed even lekker makkelijk. Een tomatensoepje met sesambreekbrood met zeezoutboter. Prima!

Ik heb mijn eetplanning voor de komende week al rond. Veel heb ik nog in huis dus waarschijnlijk hoef ik alleen maar wat verse ingrediënten te halen. Voor een kort weekje overigens want donderdag vliegen Tobias en ik naar Lissabon voor 4 dagen. Zondag komen we weer terug. HEEL veel zin in. En zoals jullie van ons gewend zijn zal er Foodie in Lissabon artikel volgen!

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.