Goedemiddag, op deze alwéér heerlijke zonnige zondagmiddag! De afgelopen week was weertechnisch niet anders dan de vorige weken, en dat resulteerde dan ook weer in lekker lichte, en zomerse gerechten. De planning maakte ik vorige week zondag al dus dat was alvast geregeld. De boodschappen deed ik maandag na mijn werk pas (iets met een borrel op zondagmiddag). En dat betekende even haasten op de maandagavond. Want hoe warm het ook was, ik ben zo’n beetje iedere avond wel lekker gaan trainen. Op de een of andere manier wen je toch aan die hitte dus dat was prima te doen.

Gisteren was ik in Amsterdam, en stond ik op een bootje te wiebelen tijdens de Pride. Wát een feest. Maar wat het avondeten betreft sloeg dat even helemaal nergens op, vandaag maar weer even rechtzetten want ik ga opnieuw naar Amsterdam.

Goed, lees mee wat er allemaal op ons menu stond!

Zondag

Tobias en ik wandelen in het weekend regelmatig een rondje door de stad. En soms blijven we even hangen bij De Heks, het biercafé van Deventer. We bestelden kaastengels (ik vind die zó lekker) met chilisaus en bitterballen. Mijn voorgevoel zei dat ik hier alvast een foto van moest maken. Bleek verstandig te zijn want we hebben hierna niet meer gegeten. Gewoon geen honger meer.

Maandag

Zoals gezegd moest ik me haasten en omdat ik nog soep in de vriezer had liggen, heb ik Tobias gevraagd deze eruit te halen. Makkelijk omdat het zo opgewarmd was, en een heel lekker soepje moet ik zeggen. Het was courgettesoep en ik bakte er nog wat bacon bij. Samen met een dot kwark/mierikswortelcrème. Dat laatste is een tip van vriendin Sanne en ik voeg het iedere keer toe aan een kom soep, zo lekker!

Dinsdag

Sabine zette laatst een rijstsalade op OMF die me deed denken aan een salade die ik een tijdje terug ook vaak maakte. Dus die plande ik mooi even in. Heel lekker, met geitenkaas en granaatappelpitjes. Gelijk de volgende dag een bak mee als lunch naar mijn werk. Lekker fris.

Woensdag

Ik maakte rucolapesto en combineerde dit met ijsbergsla, rucola, kip, avocado en tomaat op een eiwrap. Handige hieraan was dat ik die voor Tobias oprolde en in folie stopte. Kon ik het voor hem meenemen (hij gaf les die avond), had namelijk het vermoeden dat hij wel trek zou hebben.

Donderdag

Ik maakte een groene curry met flinke wat groenten erin.


Vrijdag

Vrijdag maakte ik een Mexicaanse bowl met zwarte rijst, avocadodressing, zoete aardappel in verschillende paprikakruiden, tomatensalsa en een dot kwark. Voor herhaling vatbaar deze.

Zaterdag

Tja, ik stond dus op een bootje aan de Prinsengracht. We deden van tevoren boodschappen bij de Appie: biertjes en wat snaaierij. Dus avondeten heb ik niet echt gehad. Op een gegeven moment wel trek natuurlijk dus toen heb ik een paar eierkoeken, een hele lekkere boter/mueslikoek en een halve zak chips naar binnen gewerkt. Haha, ik ben weer in balans hoor! ;-)

Tobias en ik gaan vandaag naar Amsterdam en blijven daar een nachtje slapen. Mijn verjaardagscadeau. Het concert wat we zouden bezoeken is afgelast maar we vinden vast wat anders leuks om te doen.

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.