Zoals jullie wellicht wel weten is mijn eetoverzicht over het algemeen best gezond te noemen. Ik probeer er vaak een beetje de balans in te houden en zeker in combinatie met sporten wil ik meestal graag wat lichter eten. De afgelopen week was totaal niet zo’n week. Ik begon met pasta en lasagne. Deed in het midden van de week nog wel even een gezonde poging maar vrij snel sloeg het al weer om naar lekker en makkelijk eten. Tja, die weken zitten er ook wel eens tussen. En ik moet zeggen dat ik me nu pas realiseer wat er allemaal op mijn bord heeft gelegen dus zo’n samenvatting maken is sowieso goed voor mijn eetplanning voor de komende week; gezond, licht en weer flink wat groenten wegwerken.

 

 

Zondag

Ik kookte zondag weer voor vrienden en maakte lasagnette met spinazie en tomaat. Daarbij ricotta en zelfgemaakte pesto. Hebben we lekker van genoten; de hele pan ging leeg. Erbij maakte ik een salade van ijsbergsla, manchego, appel en pecannoten.

Voor het toetje hoefde ik niet te zorgen want dat werd meegebracht: tiramisu, zo lekker!

Maandag

Ik kookte vorig weekend flink wat en maandag was het dan ook even tijd om restjes op te maken. Ricottalasagne met wat sneetjes brood van de vorige avond.

Dinsdag

Ik had nog wat over van mijn zelfgemaakte pesto dus die gebruikte ik bij deze omeletwrap met ijsbergsla, gerookte kip, tomaatjes en parmezaan.

Woensdag

Ik had woensdag geen tijd om te koken dus manlief maakte zoete aardappelsalade met broccoli.

Donderdag

Tobias had zin in nasi. Ik heb dan maar een half woord nodig en maak dat dan ook. Met kipspiesjes en kroepoek. Wéér tijdens het koken die halve zak leeggegeten trouwens. 

Vrijdag

Ik werk normaal thuis op vrijdag maar we (mijn andere werk, Penn&Ink N.Y) organiseerden het afgelopen weekend onze halfjaarlijkse sample sale. Tussen het uitpakken van dozen, kleding ophangen en verkopen door aten we allemaal wat van deze schalen met veel vlees, brood en nacho’s.

Zaterdag

En ook gisteren was ik aan het werk tijdens de sample sale en ik zat pas laat weer in de auto terug naar huis. Onderweg stopten we  bij een snackbar in Almkerk om daar even patat te gaan eten. HEER-LIJK. En zo verdiend na zo’n hysterische dag. Standaard bestelling voor mij: patat mayo satésaus en een frikandel speciaal.

De komende week dus even wat lichtere gerechten inplannen, dat is even het doel. Hoe en wat precies daar denk ik nog even over na.

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.