Toen een maand geleden de klok verzet werd had ik daar best wel een beetje moeite mee. Ik ontkende het voor mezelf een beetje maar als ik er nu zo op terugkijk, vond ik die vroege donkere avonden helemaal nog niet zo gezellig. Ik kan wel concluderen dat ik echt wel een beetje last had van de novemberdip, iets waar Nederland massaal last van bleek te hebben (zo las ik in een artikel) en ik moet zeggen, ik snap het ook wel. Ineens is daar de kou en ineens is het winter. Het is donker en het liefst blijven we dan lekker thuis, op de bank, met een flinke pot thee. Veel zin in stamppot had ik en weinig zin om op mijn gezonde maaltijden te letten, en dat is doorgaans eigenlijk wel mijn streven. Ik hou doordeweeks het liefst een beetje balans met gezond eten, inclusief veel groenten en maar af en toe pasta, stamppot of andere koolhydraatrijke maaltijden. Dat ik dus even inkakte, sloeg ook door in mijn eetplanning.

Máár, inmiddels ben ik aardig hersteld. Ik ben gewend aan de donkere dagen en vind het vooral weer gezellig. Heb weer wat discipline teruggevonden en ga ’s avonds makkelijker de deur uit om te sporten én sinds afgelopen week zit er weer een stijgende gezonde lijn in mijn eetpatroon. Al heb ik 2 keer buiten de deur gegeten, dat dan weer wel. Maar ik ga ‘m vasthouden! Ik heb vanmorgen wat kookboeken door zitten bladeren voor wat inspiratie dus ideeën en plannen genoeg voor de komende week. Lees mee!

Zondag

Op zondag werk ik regelmatig als ik wat vrije tijd heb en soms zit ik hélemaal in mijn werk en dan is het ineens 19u, en dan moet er nog gekookt worden. Ik deed makkelijk met een noodlessoepje met gerookte kip, champignons, paksoi en een eitje.

Maandag

Lekker was deze; couscous met gegrilde aubergine, tomaatjes uit de oven, feta en kip.

Dinsdag

Ik maakte dinsdag een salade van quinoa (eigenlijk heb ik hier een hekel aan gekregen omdat er zo’n ‘super mega healthy’ trend omheen is ontstaan en uit principe zou ik het dan al niet willen maken, maarja, wat lekker is is lekker hè), rucola, feta, champignons en honing/mosterddressing.

Woensdag

Ik had ‘m op de planning, Tobi maakt het. Ik was namelijk wat later thuis en Tobias moest op tijd weer weg. Zilvervliesrijst met broccoli en ei in een gele curry.

Donderdag

Sab en ik waren donderdagavond wegens de uitreiking van de Irish Press Awards aanwezig in de Siematic Flagship Store in Amsterdam. Een tijdje terug ben ik namelijk in Cork geweest, schreef daar een CityGuide over en hiermee waren we genomineerd voor een award binnen de categorie Blogs/Online. En jahoor, ik mocht naar voren komen want wij wonnen de award! Heel tof. Ondertussen werd er eten geserveerd door het team van James St. South Cookery School uit Belfast en dat was heer-lijk. Vis vooraf, vlees daarna en het dessert bestond onder andere uit appel en granola.

Vrijdag

Ik at alleen vrijdag en maakte voor mezelf shakshuka met hamreepjes en paprika. Heel erg lekker. Ik liet het even stoven op het fornuis terwijl ik ondertussen Expeditie Robinson terugkeek. Het ging er daar zó heftig aan toe dat ik volledig vergat dat er iets van het vuur af moest. Oeps. Dus de eitjes waren compleet hard gekookt. Niet minder lekker hoor, heel smaakvol gerechtje dit.


Zaterdag

Al een tijdje geleden planden Sab en ik een avondje voor ons vieren. Even lekker een hapje eten bij ’t Taphuys in Arnhem. Je kunt hier zelf je bier of wijn tappen en daardoor heel veel verschillende soorten proeven. Heel leuk, lekker eten ook maar het concept vind ik niet handig. Reserveren is er niet mogelijk (alleen vanaf 8 personen) en het was dus volle bak (en een derde van de tafels was gereserveerd). Zes rondjes verder vonden we eindelijk een tafel, al stonden we eigenlijk al buiten maar ik besloot niet op te geven; die tapbar was voor de mannen zo leuk!. Uiteindelijk bestelden we van alles van de kaart waardoor het een soort Borrel XL werd met gamba’s, buikspek, bitterballen, frietjes, antipasti, nacho’s en brood met dips. En bavette. En gefrituurde garnalen. RAMVOL zat ik.

En nu ga ik eens heel snel richting de winkels lopen want ik moet nog wat Sinterklaascadeautjes scoren. Onze planning voor deze week ga ik daarna af maken, een gezonde in ieder geval ;-)

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.