Wat stond er op tafel week 22

Zo, na die vier keer patat van vorige week had ik deze week echt wat in te halen qua eten. Gelukkig stond ik dan ook vrijwel iedere dag in de keuken al cheaten we hier en daar nog wel een beetje. Zondag waren we nog in Disneyland en aten we daar (maar geen friet, hoeraaa!), maandag kwamen we na een lange autorit thuis en bestelden we eten en op donderdag had ik zo geen zin om te eten dat ik maar een grote fruitsalade voor mezelf maakte. Ook geen straf hoor, daar zit je ook wel vol van! Ik word best blij van deze Wat stond er op tafel, veel lekkers! Kijk je mee?

Zondag

Pasta arrabiata

Zoals ik net al zei waren we op zondag nog in Disneyland Parijs. Het moge duidelijk zijn dat ik na vier keer friet te hebben gezeten daar echt geen zin meer in had dus wilden we naar een restaurant waar je ook voldoende andere keus had. Na wat Googelen en recensies lezen kwamen we uit bij het Rainforest Café in Disney Village. We liepen daar eerder het weekend al langs maar waren niet zo enthousiast maar dat bleek compleet misplaatst te zijn, wat een super tof restaurant! Vergeleken met de andere resto’s ook nog relatief betaalbaar trouwens, ook niet verkeerd. Ik koos voor Pasta l’Arrabiata met Parmezaan en Mozzarella, Tim nam de Mixed Grill. Als dessert deelden we een stukje cheesecake. Uiteraard was het geen kwalitatief hoogstaande pasta en liet de temperatuur ook wat te wensen over, maar het was tien keer beter dan (nog een keer) McDonald’s ;)

Maandag

Indonesische rijsttafel

Omdat we maandag 5,5 uur in de auto hadden gezeten en pas rond 17.00 uur weer thuis waren, hadden we beide geen zin om nog boodschappen te doen of om te koken. In de auto had ik enorm veel zin gekregen in Indonesisch eten en daarom besloten we een keer bij een voor ons nieuw restaurant eten te bestellen. Bij Bumbu Desa bestelde ik onderweg in de auto al een Indonesische rijsttafel die heel netjes om 18.15 uur werd geleverd. En wow, zo lekker! Er zaten acht verschillende bijgerechten bij waaronder Daging Smoor en Daging Rendang (Tim helemaal blij) en nog veel meer lekker Indonesisch eten. Het was ook ruim voldoende voor twee personen, ook al gaf de menukaart aan dat dit een rijsttafel voor één persoon was. Jummie, we hebben er een nieuwe favoriet bij.

Dinsdag

Het eten van dinsdag kan ik niet met jullie delen, dat was namelijk iets voor het boek! Ik heb hier en daar al wel wat gerechten gedeeld of delen van gerechten, maar deze houd ik nog even geheim tot november ;)

Woensdag

aspergesoep

Tijd om zelf te koken maar weer! Ik nam woensdagmiddag de video op waarin ik je liet zien hoe je romige aspergesoep kunt maken en dit was ’s avonds dan ook direct ons avondeten. Lekker met een geprakt gekookt eitje en een beetje ham erin. We aten er Pan con Tomate bij waar ik het recept gisteren van deelde.

Donderdag

fruitsalade

Tim had ’s avonds een vergadering inclusief diner en zelf was ik ontzettend hard aan het werk. Ik zat in een hele fijne flow en heb van 18.00 – 22.00 uur recepten voor het boek uit zitten werken. Ik wilde die flow niet onderbreken door te gaan koken voor mezelf en had ook eigenlijk niet zo’n zin in warm eten en dus dook ik de koelkast in om restjes fruit bij elkaar te scharrelen. Ik maakte hier een hele lekkere maaltijdsalade van met appel, mango, nectarine en aardbei. Zo’n bak vulde ook genoeg als avondeten!

Vrijdag

Pulled Pork Risotto

Noem het heiligschennis of foodporn maar zelf vond ik het een briljant idee. Er stond risotto op de planning vrijdag en bij het doorspitten van de koelkast kwam ik pulled pork tegen. De link tussen risotto met pulled pork legde ik al gauw en Tim werd er ook laaiend enthousiast van en tijdens het koken besloot ik nog een stapje verder te gaan en er Barbecue Pulled Pork Risotto van te maken. OMG! Je moet er van houden (het is wel echt fout Amerikaans achtig) maar wij vonden het fantastisch. Recept volgt deze week!

Zaterdag

Tagliatelle met Pistou en gamba's

De zaterdag liep gisteren compleet anders dan we hadden ingepland maar soms is dat alleen maar leuk. Uiteindelijk belandden we namelijk aan de eettafel en kookte ik samen met Nanda voor haar, Tim, Lotte en mijzelf een pan Tagliatelle met Pistou en gamba’s. Pasta is altijd fijn in het weekend en ook makkelijk om uit te breiden voor meer personen. Het recept hiervoor komt eraan!

Op het moment dat ik dit artikel typ ben ik ook bezig met de eetplanning voor aankomende week. Hij is ietwat vreemd denk ik. We willen weer zoveel mogelijk Paleo gaan eten omdat Tim eind deze maand mee gaat doen aan een CrossFit wedstrijd. Woensdag eten we echter lekker bij een authentiek Turks restaurant in Amsterdam (Ali) omdat we daarna naar een concert van onze favoriete band – Poets of the Fall – gaan in Melkweg. Donderdag is Tim jarig en mag hij kiezen wat we eten. De rest van de week wil ik zoveel mogelijk lekker zelf koken. Licht eten want het wordt mooi weer en ik wil ook nog een keer witte asperges eten nu het nog kan!

Weten jullie al wat je komende week sowieso gaat eten? Ik ben benieuwd!

Join the Conversation

  1. Linda Delichef says:

    Hmmm dit ziet eruit als een lekkere eetweek! De risotto met pulled pork intrigeert me wel. Het lijkt me erg lekker. En van die foto van tagliatelle met garnalen heb ik gelijk trek!!

  2. Corinne says:

    Ik ben nu wel benieuwd wat jullie dinsdag aten. Maar daarvoor zal ik nog een hele poos geduld moeten hebben.

  3. Chantal says:

    Ik weet nog niet zo goed wat ik deze week allemaal ga eten, aangezien het een rare week is qua werk en dergelijke. Ik weet wel dat ik mijn nieuwe slowcooker graag uit wil proberen. Ik ga eens een van de heerlijke gerechten van jouw site proberen :) Ik neig naar het enchilada-potje, maar alles ziet er zo lekker uit! Haha

  4. Margot says:

    Wat kreeg je veel bij die rijsttafel voor 1 persoon! Ik heb nog geen idee wat we deze week gaan eten, maar ik heb nu wel zin in risotto!

  5. Nadia says:

    Oooh, die risotto ziet er zooo lekker uit! Ik had op de Rollende Keukens voor het eerst een broodje pulled pork op, echt GODDELIJK! De rijsttafel ziet er ook heel lekker uit.

  6. Tamara says:

    Wat een lekkere eetweek weer haha!

  7. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Oh dat Indonesisch eten ziet er echt heerlijk uit! Zo jammer dat je zoiets in Nijmegen niet thuis kunt laten bezorgen volgens mij.

  8. Joyce says:

    Het ziet er allemaal zo lekker uit! :-D

  9. Lotte says:

    Ik werd meteen helemaal blij van de eerste foto bij het overzicht. Indisch eten! Jummieee! Al zal het nooit zo goed zijn als het eten van mijn vriend oma:) Verder ziet het eruit als een lekker weekje. Lekker ook die mega fruitsalade. Zo fijn dat het fruit steeds lekkerder wordt naarmate de zomer dichterbij komt.

  10. Kevser says:

    Ohh Sabine!! Die rijsttafel! Waaaar hebben jullie dat besteld?

    1. Sabine Author says:

      Bij Bumbu Desa!

  11. Roxanne says:

    Ziet als een heerlijke eetweek uit! Ik denk dat ik ook een keer een Indonesisch restaurantje moet zoeken hier, looking good!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close