Zo af en toe vind ik het leuk om voor het OhMyFoodness YouTube-kanaal producten te recenseren die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Bakmixen, kroketten zoals laatst maar ook andere items. Laatst liep ik tijdens het doen van de boodschappen tegen de broodmixen van Robèrt van Beckhoven aan. Meesterbroodbakker van Nederland, kookboekauteur en tegenwoordig dus ook ontwikkelaar van broodmixen. Gelukkig zijn dit niet echt mixen waar je bijvoorbeeld alleen nog water aan moet toevoegen, maar zit er in deze kilozakken enkel diverse soorten broodbloem. Je moet dus zelf nog helemaal aan de slag met gist, zout, het kneden, het laten rijzen van het deeg etc. Gelukkig! Nu vind ik het onwijs leuk om zelf brood te bakken en daarom besloot ik één van de ‘Meesterlijke Broodbloem’ zakken mee te nemen. Ik koos voor de 100% Spelt variant en in de video hieronder zie je hoe ik speltbrood maak met behulp van deze bloem en wat ik uiteindelijk van de ‘mix’ vind.

Binnen deze productlijn zijn overigens nog meer producten te koop waar ik ook heel nieuwsgierig naar ben (dit is allemaal niet gesponsord, ik heb het gewoon zelf gekocht!). Naast de 100% Speltbloem zijn er ook nog zakken met meergranen-, volkoren- en witbroodbloem. Ook zijn er twee zakjes met pitten- en zadenmixen te koop en een pakje met daarin de basis voor desem. Die laatste ga ik sowieso nog eens proberen, ik wil al tijden zelf desembrood maken maar zie het hele proces van de desemstarter ontwikkelen nog niet zo zitten. Wellicht dat het met deze basis makkelijker gaat?

De producten van Bij Robèrt zijn te koop bij Albert Heijn. Voor de zakken met broodbloem betaal je € 1,89/kilo, de zakjes met pitten en zaden kosten € 2,29/75 gram en de desembasis wordt verkocht voor € 0,99/100 gram.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Speltbrood van Robert van Beckhoven

Speltbrood van Robert van Beckhoven

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Nienke

    Vanmorgen meteen gemaakt, echt super! En volgens mij echt wel goedkoper dan brood bij de bakker: zak meel kost 1,89 en je kan er twee broden mee bakken. Natuurlijk komt de gist, water en zout er nog bij, maar dat is peanuts.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ja, dat is waar! Ik voegde natuurlijk nog het zakje pitten en zaden toe, dan wordt het wel wat duurder. Maar zonder is het inderdaad goedkoper, scheelt de helft!

      Beantwoorden
  2. Suzan

    He sabine,
    Ik had het meel al een lange tijd in huis, en door jou filmpje ben ik aan de slag gegaan. Heb even mee geschreven, alles op papier en gaan. Super leuk te doen. Wel de tijd voor nemen. Brood zit nu in de oven. Ben heel benieuwd. Thanks voor je fijne uitleg. Heel relaxed.
    Groetjes suzan

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.