Pasen komt er weer aan en ondanks het -voor mij- geen feestdag is die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Kerst, wordt Pasen vaak wel als goed excuus om weer eens lekker te eten. Vaak voert het ontbijt of de lunch de boventoon en zijn de eieren ook ruim vertegenwoordigd uiteraard. Zin om een leuke, uitgebreide paasbrunch op tafel te zetten of om gezellige cupcakes in Paasstijl te bakken? Ik heb de leukste paasrecepten voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Klik op de afbeeldingen om naar het recept te surfen.

Cupcakes hoeven helemaal niet standaard in een vormpje gebakken te worden, probeer het eens in eischillen! Er is wel wat geduld en voorzichtigheid voor nodig, maar dan heb je wel wat. Helemaal leuk als je de eieren ook nog beschildert natuurlijk.

Paascupcakes zijn best wel makkelijk te maken natuurlijk. Je kunt ieder cakeje maken dat je lekker vindt en alleen de versiering afstemmen op Pasen. En maak van het vormpje dan nog een schattig mandje en je krijgt bovenstaande cupcakes.

In Nederland kennen we de paashaantjes wel -en waar ik vandaan kom pik haantjes!-, maar in Italië is er traditioneel paasbrood. Lang niet zo leuk als onze haantjes natuurlijk, maar wel súper leuk om op tafel te zetten met discodip en het ei in het midden toch?

Marbled Eggs lijken ook een trend te worden op kookgebied en het ziet er zo ontzettend leuk uit! Hoe tof is het als je een schaaltje met gekookte eieren op tafel zet en ze hebben allemaal zo’n patroontje? Helemaal niet zoveel werk en best makkelijk ook!

Zelf hebben we natuurlijk ook wel wat recepten die je kunt uitvoeren voor de Paasbrunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde eieren? Zo gemaakt en hartstikke lekker.

Een snelle snack die er toch erg gezellig uitziet zijn deze knapperige paaseieren gemaakt van rijst. Beetje rijstwafel-achtig maar lang niet zo gezond. Maar ach, dat hoeft toch ook niet met Pasen? Dit recept kun je trouwens een dag van te voren al wel maken. Goed afsluiten in een luchtdichte trommel, dan blijven ze lekker knapperig!

Geen zin om uitgebreid te ontbijten of te lunchen omdat je bijvoorbeeld alleen bent of alleen met je liefje? Dan maak je toch ‘gewoon’ ons eggs in a basket recept?

Wat ga jij doen met Pasen?

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kylie

    Wat een leuke en schattige ideetjes.. Pasen is voor mij ook niet zo’n feestdag, maar ik krijg er nu wel veel zin in!

    Liefs

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.