OMF...eet, OMF...inspireert, OMF...reist, OMF...tipt

Foodie in Kirchberg, Oostenrijk

Het allerleukste aan reizen vind ik iedere keer opnieuw het eten. Iedere plek heeft zo zijn lokale producten en gerechten en of ik nu in België of in India ben, overal kan ik wat lekkers op de kaart vinden. Of op straat, want vaak worden de lekkerste snacks daar verkocht. Dat ik deze keer op wintersport in Tirol was, betekende dat ik ook op pistes zou eten. En het eerste restaurant dat ik daar binnenstapte, deed me er gelijk aan herinneren dat die berghutten er vaak allemaal hetzelfde uitzien. Hout, tafels met bankjes (schuift lekker makkelijk aan in je skikleding) en een lopend buffet waar je je bordje vol kunt laten scheppen met een warme maaltijd. Skiwasser ontbreekt er nooit en als het zonnetje lekker schijnt, eet je buiten. Het is een geheel eigen cultuurtje te noemen en wat mij betreft altijd erg gezellig. Nadat je hebt lopen ploeteren (in mijn geval) of heerlijk je best hebt gedaan op de piste, kom je met vrienden of familie bij elkaar en lunch je samen. Als je dus niet met zijn allen samen de pistes afgaat, is dit het moment dat je elkaar weer even ziet.

In Kirchberg at ik ’s avonds in een paar goede restaurants, echte aanraders. En ik was in een Konditorei, mag je ook niet overslaan als je een uurtje tussen het skiën door over hebt!

Donderdag

img_3038

Op de dag van aankomst zijn we gestart met een lunch op de piste; Schweinebraten met knödel und sauerkraut. Oftewel; een lekker mals stuk varkensvlees met zuurkool en een bal van brooddeeg.

img_3061

img_3064

img_3071

’s Avonds dineerden we bij KupferStub’n, het restaurant van bbq-kampioen Peter Erber en aangesloten bij KochArt. KochArt is een vereniging van lokale boeren, producenten en koks die samenwerken om de beste en lekkerste gerechten op tafel te kunnen zetten in verschillende restaurants. Kijk even op de website van KochArt als je wilt weten welke restaurants hieraan deelnemen.

Als vanzelfsprekend koos ik deze avond voor een mixed grill en omdat ik niet kon kiezen welk dessert ik graag wilde eten, bestelde ik ‘dessertellen’; een bord vol met van alle toetjes een beetje en dat bestond uit tiramisu, slagroom, heel zoet gemberijs, een crêpe met chocoladesaus en crème brûlée.

img_3085

img_3107

En alsof we nog niet vol genoeg zaten, bracht Hillebrand, de vrouw van Peter, ons nog een paar schalen met deze overheerlijke koekjes. Ik had plots nog ergens wel een gaatje.

Vrijdag

Het eerste ontbijt in ons hotel en de keuze is enorm. Ik ontbijt graag met yoghurt of kwark met daarin fruit en noten en het stond er allemaal; vers fruit, verschillende soorten noten, cruesli, muesli en dan kon ik ook nog kiezen voor verschillende toppings; kokosrasp, amandelschaafsel, gemalen hazelnoten en nog veel meer. Er stonden wel 10 potten.

img_3116

img_3121

Na mijn bakje yoghurt heb ik nog een vers sneetje brood met zalm gegeten, we gaan immers een actieve dag tegemoet.

img_3126

Lunch! Op de piste! En toen ik hoorde dat er heel veel kaas in dit gerecht zou zitten hoefde ik niet meer na te denken. Käsespätzle mit Röstzwiebel it is.

img_3141

Robin van Enfait vroeg mij om een dessert met haar te delen. Als groot liefhebber van zoetigheid en wetende hoe groot deze portie zou zijn, was ik maar al te blij dat ik een partner in toetjescrime had gevonden. Kaiserschmarrn moet je echt bestellen als je in Kirchberg bent en ga je niet meer op wintersport, wacht dan het tweede boek van Sab af, daar staat het recept in!

img_3322

img_3325

img_3335

’s Avonds hadden we een presentatie over de regio in het Lifthotel en aansluitend dineerden we daar. Heel eerlijk gezegd niet  bepaald een culinair hoogstandje waar mijn foodiehart sneller van ging kloppen maar ach, uiteindelijk maken een hoop gezelligheid en een paar bolletjes ijs + bananencake een boel goed.

Zaterdag

Yep! Weer een actieve dag voor de boeg, mijn tweede les snowboarden stond voor deze ochtend gepland dus een goed yoghurtontbijt ging er wel in.

img_3343

img_3349

Als lunch koos ik deze dag voor een flink bord spaghetti, ik was er aan toe. Met bolognesesaus en flink wat kaas.

img_3363

En daar was Robin weer, we deelden deze Apfelstrudel. Goddelijk. En zie je dat uitzicht? Alleen daarom al moet je dus een keer gaan lunchen bij Steinberg Kogel.

img_3397

Een welverdiend biertje na de laatste afdaling!

img_3452

’s Avonds zijn we gaan rodelen en halverwege de rodelroute stapten we van onze slee om te dineren bij Rodelhütte Obergaisberg. We zaten aan een tafel bij het raam en dat betekende een prachtig uitzicht over Kirchberg. Het eten was heel erg goed: ik koos voor gepofte aardappel met room en zalm en mijn dessert was ook weer een juiste beslissing. Een chocoladetaartje met lopende vulling, een bolletje bosbessenijs en verse bosbessen.

img_3461

Zondag

De laatste dag sloot ik geheel in stijl af met zo ongeveer hetzelfde ontbijt als de voorgaande dagen, lekker!

img_3481

img_3513

Om 11 uur hadden we afgesproken bij Konditorei Lorenzoni met eigenaar Helmut Lorenzoni. Een warm welkom met een kop thee en deze heerlijke Berliner Bol met abrikozenjam. We kregen hierna een kijkje in de keuken en zagen hoe deze bollen en ander gebak wordt gemaakt.

img_3569

Onder andere deze grote plakken taart, de ‘Kardinal’. Bestaat uit schuim, biscuit en een heleboel slagroom. Deze exemplaren haalden het qua looks niet tot de vitrine dus je raadt het al, wij mochten even proeven. Heel erg zoet en heel erg lekker, lijkt op de schuimtaart van mijn moeder die ik een tijdje geleden op OMF postte.

img_3632

De laatste lunch van dit weekend dus ik sloot af met een schnitzel. Die had ik namelijk nog niet gegeten en die hoort er stiekem toch wel een beetje bij. Met cranberry’s, flink wat patat en een salade. Ik zat goed vol.

img_3636

Dus ik heb maar 1 hap van deze apfelstrudel met vanillesaus gehad, ik moet toch altijd even proeven hè.

Zoals je ziet kun je heerlijk eten in het Oostenrijkse en zijn er genoeg traditionele gerechten. Met name de kaiserschmarrn móet je een keer gegeten hebben en ook de warme apfelstrudel was bij mij favoriet. Wil je op een piste voor een lekkere lunch gaan, kies dan voor de Käsespätzle, mits je van kaas houdt ;-)

Lijkt het jou ook tof om op vakantie te gaan naar Kirchberg, check dan de mogelijkheden op Zoover.nl!

Vivian

29 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

5 Reacties

  • Wat een leuk overzichtje! Ik ben altijd dól op hotelontbijtjes en die Kardinal klinkt ook wel erg goed.

    Beantwoorden
    • Ja als er zoveel keuze is dan vind ik het ook echt heerlijk zo’n hotelontbijt! En die Kardinal is goddelijk ;-)

      Beantwoorden
  • Heerlijke foto’s, én gerechten, ik word jaloers haha!

    Beantwoorden
  • Oh mijn god, maak me gek. De Oostenrijkse keuken is zo lekker!! Käsespatzle is hier ook favoriet!

    Beantwoorden
  • Oh my… ik krijg gelijk heimwee naar Oostenrijk! Ik vind het eten daar gewoon echt lekker (althans.. waar ik geweest ben was het altijd echt lekker)! Dit ziet er ook fantastisch uit en idd… de Kaiserschmarrn mag je echt niet overslaan.

    Beantwoorden

Schrijf een bericht