Al veel vaker werden er op OMF recepten voor aardappelsalades geplaatst. En terecht ook want ondanks dat het nu ’t perfecte bijgerecht vormt voor bij de barbecue, zijn de salades wat mij betreft ook prima om te serveren in de winter. Toch gaan we in de zomer al gauw richting de wat meer frissere aardappelsalades en ik kan je vertellen dat degene die ik nu met je ga delen, de allerlekkerste is die we tot nu toe hebben gegeten en gemaakt. Maak een lekker grote schaal klaar, hiervan kun je namelijk niet stoppen met eten.

Wat heb je nodig? (1 flinke schaal voor ± 5 personen)

  • 1 kilogram roseval aardappeltjes
  • 3 eieren
  • 3 bosuitjes
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel mosterd
  • peper en zout

1. Snijd de aardappels in eetbare stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Laat de schil aan de aardappeltjes, dit smaakt beter en ziet er rustieker uit.

2. Kook de aardappels gaar en laat ze vervolgens volledig afkoelen. Kook ondertussen de eieren hard en laat ook deze afkoelen.

3. Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol.

4. Meng voor de dressing de zure room met de mayonaise, het knoflookpoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5. Doe de aardappels in een grote schaal en doe hier de uitgebakken spekblokjes bij. Snijd de bosuitjes in ringen en doe ook deze in de schaal.

6. Snijd de eieren in stukjes en schep ze door de aardappels.

7. Voeg beetje bij beetje de dressing aan de aardappelsalade toe terwijl je blijft roeren. Stop wanneer jij vindt dat je genoeg dressing hebt gebruik. Ik zelf hou wat meer van een drogere aardappelsalade en gebruikte dus niet heel veel dressing (ongeveer de helft).

8. Snijd de verse peterselie fijn en schep ook deze door de aardappelsalade.

Bewaar de salade in de koelkast voordat je hem gaat serveren. De salade is zo’n twee dagen houdbaar.

rustieke aardappelsalade

8 reacties

  1. Susanne

    Heerlijk! In de zomer heb ik nooit zin in gekookte aardappelen en dan is dit ook een super lekkere vervanging. Ik ga deze opslaan ;)

    Beantwoorden
  2. Birgit

    Het ziet er heerlijk uit, maar ik krijg echt de gruwels van aardappels die niet helemaal kapot gekookt zijn. Ik lust alleen maar hele kruimige aardappels, en dan helemaal kapot geprakt, of gebakken aardappels met een hard korstje en zachte binnenkant. Deze salade zal dus niet aan mij besteed zijn. Soms baal ik er wel van dat ik zo’n moeilijke eter ben.

    Beantwoorden
  3. Llleida

    Kun je de gebakken spekjes voor iets anders vervangen? Ik eet geen varkensvlees. De aardappelsalade ziet er voortreffelijk uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.