Toen wij in september 2012 in Los Angeles waren aten we iedere dag bij Mexicaans restaurant Cabo Cantina. Of nouja, restaurant.. meer een eetcafé. Ze hadden daar namelijk de lekkerste nacho’s, taco’s en burrito’s en dus ging we er regelmatig zitten voor een snelle snack (met cocktail uiteraard) of gewoon voor het avondeten. Heerlijk. Eén dag in de week is daar altijd Taco Night waarop je onbeperkt taco’s kunt eten voor een bepaald bedrag. Ze hadden daar ook beef taco’s en die wilde ik toch wel heel graag een keer thuis maken. Het onderstaande recept is eruit komen rollen. Lijkt er niet héél erg op, ik heb namelijk geen idee welk vlees ze daar gebruikten, maar het is wel ontzettend lekker. Pittig door het kruidige vlees, maar ook weer fris door de salsa, guacamole en zure room. Jam!

In Nederland zijn we gewend om voor taco’s knapperige taco shells te gebruiken, in Amerika worden ze echter met zachte tortillawraps gemaakt.

beef taco

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 4 kleine kogelbiefstukjes
  • 1 zakje ijsbergsla (voor 1 persoon)
  • 6 kleine tortilla wraps
  • 1 bakje zure room
  • tomatensalsa
  • guacamole
  • 1 zakje Burrito kruidenmix

De tomatensalsa maakte ik deze keer iets pittiger dan normaal. Ik voegde er gedroogde koriander en een teentje knoflook aan toe. De guacamole maakte ik zelf, hier krijgen jullie morgen het recept van te zien.

1. Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen en kruid ze met de droge Burrito kruidenmix. Normaliter moet je deze mix aanlengen met wat water om er een saus van te krijgen, dit heb ik nu dus niet gedaan.

2. Bak de biefstukjes om en om (ongeveer 2/3 minuten aan iedere kant). Haal ze hierna uit de pan en laat ze onder een stuk aluminiumfolie een paar minuten rusten.

3. Ondertussen kun je vast de salsa en de guacamole maken. Doe beide in aparte schaaltjes en doe ook de zure room in een schaaltje. Verwarm de tortillawraps 1 minuut in de magnetron.

4. Snijd de biefstuk in lange, dunne repen.

5. Bouw de beef taco’s op zoals jij het zelf lekker vindt. Ik deed het met sla, de biefstuk en vervolgens de salsa, guacamole en zure room. Voor mij een perfecte mix van fris en pittig.

Met taco’s kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. Wil je het gerecht iets pittiger, dan kun je er ook nog jalapeño’s bij serveren. Of wellicht heb je zin in kazige taco’s, strooi dan een beetje kaas over de wraps voordat je ze in de magnetron opwarmt.

beef taco

beef taco

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Marije

    Ik weet niet wat dat is, maar elke keer als ik naar een recept van je kijk loopt het water me in de mond! Dit lijkt me echt heerlijk! Amerika staat trouwens bovenaan mijn lijstje om nog te bezoeken, het lijkt me een fantastisch land!

    Beantwoorden
  2. Ron Maas

    Het vlees dat ze gebruiken in de VS voor taco’s, burrito’s etc word “carne asada”genoemd of tewel “flapmeat”. in NL word dit verkocht onder de naam “bavette de flanchet” en is moeilijk te vinden. Het word in NL niet veel gebruikt omdat dit vlees van de nederlandse melkkoe niet heel lekker is. Ik woon zelf al heel lang in LA en ben getrouwd met een mexicaanse, dus die kan het weten

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.