Bloemkoolcouscous met Tandoori kip

Wanneer je meer groenten wilt eten en wat minder granen dan is het een goed idee om het een door het ander te vervangen en dat kan makkelijker dan je denkt! Zo kun je spaghetti heel eenvoudig vervangen door courgette en couscous door bloemkool. Van deze laatste ga ik je vandaag een recept laten zien. Ik maakte onlangs Bloemkoolcouscous met Tandoori kip. Een vrij eenvoudig maaltje dat in no-time klaar is en waarmee je in één klap al aan je dagelijkse groentebehoefte voldoet. Ideaal toch? Hoef je ook niet zoveel na te denken.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 potje doperwtjes (of een halve zak uit de diepvries)
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • ½ potje Patak’s Tandoori pasta (of maak je uiteraard je eigen pasta!)
  • 2 eetlepels knoflookdressing
  • peper en zout

1. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze grondig onder de koude kraan. Doe de bloemkoolroosjes vervolgens in de foodprocessor en laat deze draaien tot de bloemkool de textuur heeft gekregen van couscous. Heb je geen foodprocessor dan kun je de bloemkool ook raspen. Zet even apart.

2. Laat de doperwtjes uitlekken en snijd de ui en het teentje knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes en de bosui in ringen.

3. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot het goed begint te geuren.

4. Doe de paprika, bosuitjes en doperwtjes in de pan en schep het geheel even goed om.

5. Voeg vervolgens de bloemkoolcouscous toe en schep alle ingrediënten goed door elkaar. Laat de bloemkool onder af en toe doorscheppen nog even vijf – zeven minuten meebakken.

6. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met peper en zout en schenk (gewoon in de pan) de knoflookdressing over het gerecht.

7. Smeer de kipfilets volledig in met de tandoori pasta en grill de kip aan weerszijden in een paar minuten gaar.

8. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en verdeel deze lukraak over de bloemkoolcouscous. Serveer het complete gerecht in de pan.

Bloemkoolcouscous met Tandoori kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bloemkoolcouscous met Tandoori kip

Join the Conversation

  1. Kirsty says:

    Ik ben gek op bloemkool, dus ik wil dit echt eens gaan proberen! :)

  2. MySimplySpecial says:

    Grappig wat je allemaal wel niet kan maken met bloemkool!

  3. Birgit says:

    Smaakt het ook heel erg naar bloemkool, of is dat minder omdat het zo fijngemalen is? Ik lust namelijk zo absoluut geen gekookte bloemkool, maar rauw vind ik het wel erg lekker. Het idee is erg leuk. Zou ook wel wat voor mij zijn aangezien ik amper groente eet omdat ik veel niet lekker vind of omdat bij mij de verhoudingen van vlees/aardappels/groente helemaal verkeerd is (200 gram groente eet ik echt nooit, dat is veel teveel voor mij!).

    1. Elisa says:

      Bloemkool hoef je maar 5-10 minuten te koken, dan houdt het de bite. En vitamines! Waarschijnlijk vind je het dan een stuk lekkerder, meer groente eten is veel gezonder dan in verhouding meer koolhydratenrijke producten. Kijk maar naar de paleo challenge van Sabine!

      1. Birgit says:

        Ik ben sowieso nooit van plan om aardappelen en brood te skippen of minderen, vooral gezien het feit dat ik heel veel groente niet lust, en mijn man ook echt nooit van plan is om anders te gaan eten. Zou wel graag wat meer groente eten, maar omdat ik veel niet lust, en aardappelen/pasta/vlees echt nooit mogen ontbreken bij ons eten, is dat voor mij lastig.

        Fijn om te weten dat het niet echt bloemkolig smaakt, dan is de stap om het eens te proberen al weer wat kleiner.

    2. Sabine Author says:

      De echte bloemkoolsmaak is er niet bij deze Couscous, dus ik zou het zeker eens proberen. Het is inderdaad een hele goede manier om meer groente te eten.

  4. Food is everything says:

    Hi Sabine!

    Zou je een keer een Red Velvet cake willen maken?! Deze cake kun je kopen bij “De Drie Greafjes” in Amsterdam. Dit is een onwijs lekkere cake!

    Liefs S.

  5. Food is everything says:

    Sorry is was wel erg enthousiast zag dat je er al een keer een artikel over hebt gemaakt! Oepss…

    1. Sabine Author says:

      Haha, geeft niet! Goed dat je het hebt gevonden.

  6. Nicole says:

    Nog nooit bloemkool op deze manier gegeten, maar het lijkt heerlijk. Misschien kan het zelfs ook wel met broccoli.

    1. Sabine Author says:

      Dat zou je zeker eens kunnen proberen inderdaad! Lijkt me ook erg lekker.

  7. Marieke says:

    Dit ga ik zeker een keer proberen, lijkt mij een goed alternatief voor couscous aangezien ik dit niet mag hebben i.v.m. allergie. Altijd quinoa hiervoor gebruiken wordt ook zo standaard en dit is een leuke afwisseling. Bedankt voor de tip!

  8. Susanne says:

    Hmmm interessant! Eigenlijk geen idee wat ik me bij de smaak moet voorstellen. Word een keer voor mezelf maken want als ik het aan mn ouders voorstel vinden ze het maar onzin haha.

  9. Mariska says:

    Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heerlijk! Je moet even wat tijd stoppen in het raspen van de bloemkool (ik heb geen foodprocessor), maar het was het helemaal waard. Dit ga ik zeker vaker maken.

    1. Sabine Author says:

      Ah, inderdaad een tijdrovend klusje met de rasp maar fijn dat het dan in de smaak viel!

  10. Lijkt me super lekker! Alleen welke knoflookdressing gebruik je hiervoor ?

    1. Sabine Author says:

      Remia ;) Maar je kunt hem natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken met yoghurt, een beetje mayonaise en flink wat knoflook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close