Courghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Eén van de dingen waarvan ik dacht dat ik het onwijs ging missen tijdens de Paleo challenge was pasta. Ik ben dol op pasta en het liefst eet ik iedere week wel een pastagerecht. Echter heb ik gemerkt dat dit een koolhydraat is die vrij makkelijk vervangen kan worden, zeker wanneer je een saus die je normaliter bij pasta zou serveren hier ook bij serveert. Ik maakte tijdens de challenge Courghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. En heel eerlijk, en neem van mij aan dat ik écht eerlijk ben hierover, de spaghetti die je er normaliter bij zou serveren mis je helemaal niet. Sowieso zit er aan spaghetti al niet zo heel veel smaak maar is het puur een textuur-dingetje en dat kun je prima oplossen met courgette.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1½ courgette
  • 200 gram rundergehakt
  • 100 gram champignons
  •  1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Doe de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak bij het gehakt en vorm er kleine balletjes van.

2. Hak het teentje knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Schaaf de courgette met behulp van een mandoline of juliennesnijder in lange slierten. Mocht je beide niet hebben dat kun je het ook gewoon in dunne sliertjes snijden. Kost je alleen meer tijd.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de champignons toe en laat deze meebakken tot ze beginnen te verkleuren.

4. Doe de gehaktballetjes bij de groenten in de pan en braad ze om en om bruin.

5. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree en de verse basilicum bij de gehaktballetjes in de pan en roer even goed door. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 10 – 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

6. Verhit een klein beetje olie in een wokpan (werkt makkelijker, anders gewoon een andere koekenpan) en wok hierin de courghetti twee minuutjes op hoog vuur zodat het wat kan opwarmen.

7. Schep de courghetti op een bord en schep hier de gehaktballetjes met de tomatensaus bovenop. Garneer desgewenst met extra verse basilicum.

Courghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er goed uit!

  2. Elsbet | La Vie Pure says:

    Wil dit al lang eens proberen!

  3. Nanda says:

    Hoe krijg je van die mooie dunne sliertjes ?

    1. Sabine Author says:

      Die zijn gemaakt met een juliennesnijder! :)

  4. Iertje says:

    Normaal lurk ik alleen en comment ik niet, maar het mag best gezegd worden, je hebt een fantastisch leuke website. Ik heb zojuist dit gerecht gemaakt en het was weer zo enorm lekker dat ik je gewoon even wilde zeggen dat je vooral zo moet doorgaan! x

    1. Sabine Author says:

      Wat lief van je, dankjewel! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close