‘Vroeger’ na het stappen gingen we steevast een broodje kebab eten. Zo rond een uur of drie ’s nachts streken we neer in één van de vele kebabzaakjes die de stad kent. Niets was (en is eigenlijk) lekkerder dan een vette hap na een gezellige avond. Tegenwoordig houd ik het liever bij een broodje kaas (als-in een gegrild pitabroodje met gesmolten kaas) omdat een broodje kebab wel héél heftig is zo midden in de nacht, maar nog altijd vind ik het erg lekker. Een broodje kebab kon dan ook niet lang achterblijven in Fastfood Friday en dus laat ik je vandaag zien hoe je deze vette hap zelf thuis kunt maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 ronde Turkse broodjes
  • 400 gram kebabvlees (bijvoorbeeld van de Lidl)

Groenten/kaas naar keus. Bijvoorbeeld:

  • ijsbergsla
  • tomaat
  • komkommer
  • augurk
  • rode ui
  • fetakaas
  • olijven
  • pepers
  • knoflooksaus

1. Snijd de Turkse broden in en grill deze onder de grill tot ze van buiten knapperig worden en bruine grillstrepen krijgen. Schenk vervolgens een beetje knoflooksaus in het broodje.

2. Bak ondertussen de kebab in een koekenpan gaar en warm.

3. Vul het broodje voor de helft met groenten en een hoeveelheid fetakaas naar keus. Het is lekker als je de groenten een beetje grof houdt, zo proef je er het beste van. Leg vervolgens een laagje kebab op de salade.

4. Leg bovenop de kebab weer een laag salade en top af met een laatste laag kebab.

5. Schenk extra knoflooksaus over het broodje kebab en smullen maar!

Ik geef toe: het is niet iets waarvoor je ’s nachts na het stappen de keuken induikt, dan is een kant-en-klaar broodje kebab toch een stuk makkelijker, maar zo voor een zaterdag- of zondagavond is het wel érg lekker.

Broodje Kebab

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Mirne

    Ik ben echt gek op broodjes kebab. Alleen ik had een keer dat vlees van de lidl en dat stonk zo erg dat ik het niet eens durfde klaar te maken.

    Beantwoorden
  2. Susanne

    Ik heb nog nooit en broodje kebab gegeten, en ben het ook niet van plan haha. Ik vind het er zo vies uitzien! Ik hou het wel bij een zelfgemaakt broodje kipgyros:)
    Bijna vergeten, ik vind deze foto onwijs mooi!

    Beantwoorden
  3. Marita

    Ik eet meestal een Durum Doner, zo’n wrap-ding. Heeeeerlijk!
    En dan vooral met Tzatziki saus.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.