Oh wat is het toch jammer dat wij in Nederland – of misschien wel in de Randstad? Hier in Apeldoorn in ieder geval niet – geen Mexicaans afhaalrestaurant hebben. Zo af en toe zou ik er een moord voor doen om even gauw taco’s, nacho’s of burrito’s te halen bij een keten als Taco Bell. Helaas moet ik daarvoor toch echt in een restaurant gaan zitten, en dat gaat me een stapje te ver wanneer ik snel wil eten, of ben ik op mezelf aangewezen. Ah well, dan ga ik toch zelf aan de slag met het maken van één van Taco Bells taco’s? Voor Fastfood Friday maakte ik de Crunchy Taco Supreme met eigen kruidenmix en zonder cheddar want die had ik helaas niet meer in huis, maar die moet je er dan maar bij denken!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram rundergehakt
  • 4 tacoshells
  • 1 handvol ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels zure room

Kruidenmix:

  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel patentbloem
  • 1 blokje voor runderbouillon
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ¼ theelepel kristalsuiker

1. Meng voor de kruidenmix alle specerijen door elkaar en verkruimel het runderbouillonblokje er door. Schep even goed om zodat alles goed gemengd is.

2. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Verwarm de tacoshells desgewenst even kort in de oven.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en rul hierin het gehakt goudbruin. Voeg vervolgens de kruidenmix (ik denk dat je ongeveer een derde van de mix nodig hebt, de rest kun je luchtdicht bewaren!) toe samen met een eetlepel water. Roer goed door en laat het gehakt een paar minuutjes op laag vuur bakken tot het meeste vocht weer is verdampt.

4. Schep het gekruide gehakt onderin de tacoshells. Schep vervolgens in iedere tacoshell een lepel zure room.

5. Top af met de ijsbergsla en tomatenblokjes. Mocht je het in huis hebben dan kun je hier nog wat geraspte kaas of cheddar overheen doen.

Zelf serveerde ik de taco’s met een grote salade met ijsbergsla, tomaat, rode ui, avocado en chipotle mayonaise. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meer taco’s te maken!

Taco bell Crunchy Taco Supreme

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

    • Nadia

      Hahahaaaaa was het maar zon feest dat we in delft tacobell hadden!!! Je bedoelt tacomundo tegenover het station. Persoonlijk kan je beter dit recept volgen, ik en iedereen die ik ken ( en geloof me dat zijn een hoop mensen ) vinden tacomundo nieeeeeet te verteren

      Beantwoorden
  1. Ruurdje

    Ik snap alleen nooit hoe je harde tacoschelpen kunt eten, ze vallen altijd gelijk uit elkaar bij mij of alle vulling komt eruit. Tips? ;)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Nee, helaas. Haha! Dit soort eten vraagt gewoon om gesmeer. Al eet ik het met mes en vork en knoei je daardoor niet, maar dan heb je natuurlijk niet de ‘echte ervaring’ ;)

      Beantwoorden
  2. Nadia

    Taco Mundo heeft ook meerdere vestigingen! Maar inderdaad niet in Apeldoorn… Mmm, Mexicaans is zo lekker!

    Beantwoorden
  3. Els

    Ah lekker! In Enschede hebben we de ‘Taco Mundo’, een soort bezorg-service voor mexicaans eten. Helaas nog niet zulke super ervaringen mee gehad.. Dan maar deze van jouw eens proberen zelf te maken!

    Beantwoorden
  4. Sarah

    Ik vind het ook zo jammer dat er geen Taco Bell is in Nederland! De steak quesedillas zijn echt mijn favoriet <3 deze taco's zien er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.