Mijn favoriete fastfood is ongetwijfeld pizza. Zo op z’n tijd vinden we het heerlijk om een moddervette pizza bij New York Pizza te bestellen, maar ik vind het ook erg leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Of we er nu een Healthy Pizza van maken of een overheerlijke Buffalo Chicken pizza, het maakt me allemaal niet zoveel uit, ik ben er dol op. Het was alweer even geleden dat ik een pizzarecept plaatste op de vrijdag en dus werd het weer de hoogste tijd. We gingen zelf aan de slag met het maken van een Tonijnpizza en boy wat is dat toch lekker. Fun fact: ik lustte tot een aantal jaar geleden geen tonijn uit blik, ik vond het zo smerig. En nu, nu ben ik er dol op en gebruik ik het ’t liefst in iedere salade en op iedere pizza. Smaken veranderen!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 2 pizzabodems
  • een paar eetlepels tomatensaus
  • 1 zakje geraspte kaas (45+)
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 rode ui
  • optioneel: zwarte olijven

1. Rol de pizzabodems uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de bodems maar laat een klein randje aan de buitenkant vrij. Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C.

2. Verdeel de geraspte kaas over de pizzabodems. Wat mij betreft is zeker bij een tonijnpizza veel kaas het allerlekkerst, ook al is het natuurlijk typisch westers om teveel ingrediënten op een pizza te mikken. Gebruik minder wanneer dit de voorkeur geniet.

3. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en verdeel deze over de pizza.

4. Laat de tonijn even goed uitlekken en pluk deze met behulp van een vork uit de blikjes. Verdeel ook de tonijn over de pizzabodems.

5. Mocht je dol zijn op olijven, snijd deze dan door de helft en verdeel ze her en der over de pizza. Volgens Tim gingen de olijven perfect samen met de rest van de ingrediënten, ik lust ze zelf helaas niet.

6. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. De pizza is gaar wanneer de korst licht bruin begint te kleuren en de kaas gesmolten is.

Tonijnpizza

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Susanne

    Klinkt lekker! Ik zou het weleens willen proberen maar grote kans dat ik voor die ene keer dat ik pizza eet toch voor mozzarella kies. Misschien toch een keertje van mn geloof afstappen hihi

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.