Vorige week kregen we weer een heerlijk recept in onze mailbox. Jammer dat we nooit in de gelegenheid zijn om de recepten ook daadwerkelijk te proeven (tenzij we het zelf maken natuurlijk). Ondanks dat dit recept van Sophie eigenlijk een herfsttaart wordt genoemd, kan het naar mijn idee ook nog best wel in de winter. Deze taart kun je maken als lunch of als diner. Serveer er dan een lekkere salade of een warm soepje bij.

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 50 gram smeuïge geitenkaas
  • ½ losgeklopt ei
  • olijfolie
  • tijm
  • paneermeel

Voor de vulling kun je variëren. Sophie gebruikte in dit recept 2 rauwe bieten en 3 courgettes. Je kunt er ook voor kiezen om 4 winterwortels en 2 courgettes te gebruiken.

1. Verwarm de oven op 180°C.

2. Vet het bakblik in en bedek deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg dat de plakjes elkaar niet teveel overlappen, maar dat wel alles bedekt is. Prik met een vork gaatjes in de bodem. En bestrooi deze met een beetje paneermeel.

3. Maak de biet schoon en schil de biet helemaal rondom zodat er lange repen ontstaan. Dit gaat heel makkelijk met een dunschiller. Schaaf ook van de courgette lange repen.

4. Start in het midden van het taartblik en maak van een reep biet een rolletje en rol hier weer een reep courgette omheen. Herhaal dit, tot het hele bakblik gevuld is.

5. Verdeel het losgeklopte ei en de verkruimelde geitenkaas over de taart. Bestrooi als laatst nog met een beetje tijm. Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 30 minuten goudbruin.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. Vera

    Wauw, wat een supergoed idee! Ziet er prachtig uit, misschien maak ik het als voorafje met kerst wel in het klein (in souffleschaaltjes), dan lijken het (hopelijk!) net roosjes.

    Beantwoorden
  2. Evelien

    Ziet er geweldig uit! Gelukkig is het biet niet van het bloed op je handen te onderscheiden. “Gemakkelijk met dunschiller” is voor mij een mega handicap. Maybe een filmpje omdat ik de juiste techniek niet heb?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.