Ik ben gek op alle hartige recepten. Thuis doen wij bijna overal ui doorheen en er gaan ook rustig twee bakjes champignons in de week door heen. Heerlijk vind ik het! Toen ik vorige week aan het surfen was kwam ik op Overeten.com een recept tegen voor hartige taart met spek en champignons. Het duurde dan ook niet lang voordat ik besloot dat dit ons avondeten voor de zaterdagavond werd, met natuurlijk wel wat eigen toevoegingen en aanpassingen. Mocht jij nou ook gek zijn op hartige taart/quiche moet je zeker dit recept opschrijven of uitprinten, het resultaat van dit recept is namelijk heeeerlijk!


Wat heb je nodig?

  • Pakje deeg voor hartige taart (van Koopmans uit de diepvries)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • een bakje champignons
  • twee middelgrote uien
  • 250 ml slagroom om zelf te kloppen
  • Zakje geraspte gratinkaas (van Arla, sowieso te koop bij de AH)
  • 300 gram ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • tijm

Zo ga je te werk

1. Laat het deeg ruim van te voren ontdooien. Zorg ervoor dat je de plakjes uit elkaar haalt, het deeg zet namelijk enorm uit! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

2. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en zorg dat je een rand van ongeveer 3-4 centimeter hoog maakt. Snijd de champignons in plakjes, het ontbijtspek in reepjes en snijd het ui grof.

3. Bak de champignons samen met de ui in een koekenpan en kruid ze met peper, zout en tijm. Bak ze totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn.

4. Bak de ontbijtspek totdat het knapperig en een beetje verkleurd is. Klop in de tussentijd de zes eieren lichtjes los en roer hier de slagroom doorheen.

5. Bedek de bodem van de hartige taart met de champignons, leg hier overheen het spek en giet vervolgens het eimengsel over de ingrediënten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met het eimengsel. Strooi vervolgens het zakje geraspte kaas over de taart en zet de taart 50 minuten in de oven.

6. Zorg ervoor dat het eimengsel volledig gestold is voordat je de taart gaat eten!

Je kunt met ongeveer drie a vier personen van deze taart eten. Door toevoeging van de kaas is de taart best machtig, dus je hoeft er verder niets bij te eten.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Margriet

    Hey, wat heb je er een lekkere creatie van gemaakt zeg! Lijkt me heerlijk. Leuk dat mijn recept je geïnspireerd heeft.
    Toevallig heb ik gisteren nog mijn versie op! Het is zo makkelijk van te voren te maken als je vlak voor het avondeten weinig tijd hebt.

    Overigens: superleuke site, ik zet jullie bij mijn links!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.