“Healthy” vind ik altijd een relatief begrip wanneer het aankomt op pasta. Zelf ben ik namelijk onwijs fan van kazige pasta (zie de Mac and Cheese) en moet er altijd een flinke lading geraspte kaas overheen. Maar wanneer je je een beetje binnen de perken weet te houden met de kaas en er geen vette saus aan toevoegt, bestaan er best wel gezonde pastavarianten. En ook als jij fan bent van vette, boordevolle pasta ga je deze variant ook erg lekker vinden.

Wat heb je nodig? (4 pers)

  • 350 gram pasta naar keuze (ik heb hier Penne gebruikt)
  • 250 gram champignons
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 120 ml kippenbouillon
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 zakje geraspte kaas

1. Kook de pasta gaar in ruim voldoende zout(!) water en maak alvast de kippenbouillon. Dit laatste hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. 500 ml water en een aanmaakblokje met kipsmaak is al meer dan voldoende. Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes, deel de cherrytomaatjes in vieren en snipper de ui en knoflook.

2. Verhit ongeveer een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng het op smaak met wat peper en zout. Wanneer het gaar is gewokt leg je kip apart, maar zorg er voor dat het wel warm blijft.

3. Vervolgens verhit je in diezelfde wok weer een eetlepel olie en hieraan voeg je de champignons, ui en knoflook toe. Bak het champignonmengsel totdat de ui glazig is en de champignons geslonken en bruin zijn.

4. Voeg aan de wok de kippenbouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Kook het ongeveer vijf minuten door totdat het meeste vocht verdampt is. Giet ondertussen de pasta af, maar hou het warm door de deksel op de pan te laten.

5. Haal de wok van het vuur en voeg aan het champignonmengsel de recht van de ingrediënten toe. Dit zijn dus de kip, de pasta, de tomaatjes en de basilicum en oregano. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens een handje geraspte kaas toe. Meng het door totdat de pasta een klein beetje aan elkaar blijft plakken.

Vooruit, een beetje extra kaas om het af te leren dan…

Tips:

  • Met nog wat extra kaas er bovenop wordt de pasta wat kaziger, maar ook natuurlijk iets ongezonder. ’t Is maar net waar je trek in hebt!
  • Als je wat extra groen wil toevoegen en een extra pittigje, dan kun je er op het laatst nog een handje rucola doorheen mengen
  • Als je liever geen witte wijn wil gebruiken bij het maken van dit gerecht, kun je dit ook vervangen door wat extra kippenbouillon
  • Verse basilicum geeft net wat meer kleur en smaak aan de pasta

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Amber

    Klinkt goed (al zou ik er geen kip in doen omdat ik geen vlees eet), hoeveel verschil maakt het zonder de wijn? Ik drink niet en vind het altijd zo zonde om drank in huis te halen als de rest weggegooid moet worden. ;-)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik heb zelf gebruik gemaakt van een klein flesje wijn. Daar zit 250ml in en blijft lang houdbaar, dus dat gebruik ik ook echt alleen voor koken.

      Mocht je echt geen wijn willen gebruiken dan maakt het niet heel veel verschil hoor. De wijn geeft het net wat meer pit dan de kippenbouillon.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.