Ik kan echt genieten van een lekkere pizza, helaas niet goed voor de lijn om dit wekelijks op het menu te hebben staan. Toch hebben we er soms zo’n zin in dat we een diepvriespizza op het menu zetten. Maar zelf maken is ook wel erg leuk! Deze keer maakte ik het niet helemaal zelf, de bodem komt namelijk uit een pakje, maar ik stelde hem wel zelf samen. Weer eens iets anders dan een traditionele pizza, maar zeker niet minder lekker! Kijk je mee?

Ik begon met het maken van het deeg. Ik heb geen pizza steen, dat is (nog) niet nodig. Ik maak de pizza dus gewoon op een met bakpapier belegde bakplaat. De bodem smeerde ik in met knoflookolie. Ik perste hiervoor 2 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak) in 4 eetlepels olijfolie. Hiermee besmeerde ik de bodem en vooral de randen goed. Daarna de basissaus. Waar dit vaak tomatensaus is (of soms barbecuesaus) besloot ik er een andere draai aan te geven. Ik mixte tomatenpuree (1 blikje) met 3 eetlepels kruidenroomkaas en een snuf oregano. Dit smeerde ik uit over de pizzabodem waar ik ruim 1 cm aan de randen vrij probeerde te houden.

Ik beleg de pizza onder andere met kip. Ik heb een kipfilet gaar gekookt in gekruid water, waardoor de kip een lekkere smaak heeft. De filet heb ik in stukjes getrokken (je kunt dit met een mes doen, maar met je handen kun je het zo in kleine stukjes verdelen) en deze verdeeld over de bodem. Ook belegde ik de pizza met spinazie, deze heb ik ontdooid en goed uit laten lekken. Ik verdeel de spinazie over de pizza in kleine hoopjes.

Om het geheel af te maken leg ik hier en daar een stukje mozzerella neer, jum! Als laatste nog een beetje zout en peper over het geheel en dan strooien met geraspte kaas.

In de oven (houd de tijd aan die het pak voor de bodem aangeeft, dan zit je vaak wel goed) en… Tadaa! Homemade pizza! Natuurlijk kun je naar hartenlust variëren met dingen die jij lekker vindt. Ik houd het deze keer simpel. En ik kan je zeggen..heeeeerlijk!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Priscilla

    Ik ben ook dol op home-made pizza. Ik mag mijn pizza graag beleggen met tomatensaus, jonge geraspte kaas, gorgonzolakaas en zalm. Yum!

    Beantwoorden
  2. Noukie

    Ziet er heerlijk uit! Leuk idee van die kruidenkaas, ga ik ook eens proberen. Ik gebruik vaak zelfgemaakte bbq-saus, ook superlekker!

    Beantwoorden
  3. Lydia

    Lekker! Toevallig hebben mijn lief en ik gisteren nog zelf pizza gemaakt. Sinds we zelf aan de slag gaan met deeg en beleg, hebben we ook nooit meer trek gehad in diepvriespizza’s. :)

    Beantwoorden
  4. Antoinette

    Jeetje Annebeth, jij bent zó creatief. Ik ga ‘m binnenkort maken, lijkt me heerlijk en wat een goed idee van die olie met uitgeperste knoflook, geeft vast een heerlijk extra smaakje.
    Proficiat en de foto’s zijn ook zo duidelijk en goed. Jeroen is maar een bofkont…

    Beantwoorden
  5. Nienke

    Oeh, dat ziet er echt heel lekker uit! Op de één of andere manier zijn huisgemaakte pizza’s bij mij nooit zo’n succes. De bodem wil nooit lukken..

    Beantwoorden
  6. Yummieeee

    Mmmmm, ik hou van pizza!
    Lijkt me heel lekker zo! Heb je misschien nog meer ideetjes voor de topping? Ik heb een groot gezin en mijn ouders en broers houden wel van een beetje variatie ;) XX

    Beantwoorden
    • Annebeth

      Natuurlijk!

      Voor de basis kun je deze saus maken (tomatenpuree met kruidenkaas) maar ook gewoon tomatenpuree met een beetje oregano (of italiaanse kruiden) of barbecuesaus.

      Dan kun je kiezen of je een vegetarische pizza wilt of met vlees of vis. Tonijn doet het goed op pizza, met als Hollandse garnaaltjes, jum!

      Dingen die het altijd goed doen op pizza;
      Champignons, paprika, mais, ei, spek, salami, kipfilet, ui, gehakt, verschillende kaassoorten…
      Eigenlijk kan bijna álles wel! Gewoon lekker proberen!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.