Hoewel ik fan ben van alles wat Jamie Oliver zo’n beetje doet, moet ik tot mijn grote schaamte bekennen dat ik nog niet eens zoveel recepten van hem heb gemaakt. En dat terwijl er twee pareltjes van kookboeken in mijn kast staan waar toch echt wel een aantal geschikte recepten in te vinden zijn. Ik vond het dus wel weer eens tijd om voor Jamie te kiezen en dus koos ik uit Jamie in 15 minuten een recept uit voor Turkse pizza met lamsgehakt. Lamsgehakt is sowieso iets dat wij vrijwel nooit eten, maar het leek me leuk om eens te proberen. En met hier en daar wat kleine aanpassingen was ik blij dat ik dit recept had uitgekozen. Het is namelijk bijzonder lekker, leuk om te maken en het ziet er gezellig uit.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 8 kleine tortillawraps
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel Pimentón
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen

Voor de salade:

  • ijsbergsla
  • komkommer
  • groene paprika
  • rode ui
  • cherrytomaatjes
  • feta

1. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en doe hier het gehakt, peper en zout, komijnzaad en paprikapoeder bij. Schep het geheel even goed om.

2. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en voeg ook deze aan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.

3. Maak ondertussen vast de salade klaar, je hebt hier geen dressing bij nodig en gebruikt gewoon zoveel van een bepaald ingrediënt als je lekker vindt.

4. Pers de teentjes knoflook boven de pan met gehakt uit en roer de tomatenpuree en ongeveer een eetlepel citroensap erdoor. Haal vervolgens de pan van het vuur.

5. Leg de tortillawraps op met bakpapier bekleedde bakplaten en verdeel het gehaktmengsel over de wraps. Ze de pizza’s vijf minuten op 230°C in het midden van de oven.

6. Verdeel de salade over de nog warme Turkse pizza’s en serveer ze eventueel met knoflook- of chilisaus.

Jamie's Turkse pizza's met lamsgehakt

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Eslem

    Het is vast lekker maar het lijkt niet echt op lahmacun ;) want daar gaat zeker geen komijn en rozemarijn in. Platte peterselie is zeker een aanrader om ook door de salade te doen.

    Beantwoorden
    • Johannes

      Rot toch op met je lahmacun… wie heeft gezegd dat het erop lijkt? En varkensgehakt is veel beter dan dat dieronvriendelijke halal lamsgehakt…

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.