Ik ben dol op vis en heb altijd geroepen dat wanneer ik zou moeten kiezen tussen een leven lang geen vis of een leven lang geen vlees, ik de keus heel makkelijk zou kunnen maken. Echter eten wij thuis veel te weinig vis en dat is zonde. En daarom haal ik de laatste weken op de markt iedere zaterdag verse vis om de volgende dag te kunnen eten. Laatst maakte ik dit heerlijke visgerecht klaar: kabeljauw met mosterd-dillesaus. Ik ben dol op de smaak van kabeljauw en het fijne is dat je deze vis met de saus werkelijk met alles kunt combineren. Zelf aten we er geroosterde groene aspergetips bij, maar je zou dit ook prima met rijst en geroerbakte groenten kunnen eten of met dikke frieten. Waar je maar zin in hebt.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 moten kabeljauw

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 ½ eetlepel gedroogde dille
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier en kruid de vis aan weerszijden met peper en zout. Bak de vis om en om in een koekenpan in ongeveer 5 – 6 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte/dikte van de vis uiteraard, dus houd hem even goed in de gaten. Kabeljauw moet mooi ‘vlokken’.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook even kort aan in een beetje olijfolie.

3. Schenk vervolgens de kookroom bij de ui en knoflook in de pan en voeg hier de grove mosterd aan toe, gevolgd door peper en zout.

4. Draai het vuur laag en laat de roomsaus een klein beetje indikken.

5. Roer tot slot de gedroogde dille door de mosterdsaus.

6. Serveer de gebakken kabeljauw op een diep bord en schenk de mosterd-dillesaus hier overheen. Garneer met extra dille en zwarte peper.

Super easy en vooral de saus is bijna geen recept te noemen, maar de combinatie van de vis plus de saus is waanzinnig lekker.

Kabeljauw met mosterd-dillesaus

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. nicole

    Wij eten ook te weinig vis en kabeljauw is hier zeker niet favoriet. Maar dit ziet er heerlijk uit en met een andere vis is het natuurlijk net zo lekker!

    Beantwoorden
  2. Madeline

    Klinkt super goed! Ik ben dol op vis, maar ik vind het toch altijd flauw smaken als ik het zelf bereid. De mosterd geeft het hopelijk een beetje een kick! Deze ga ik bewaren om binnenkort klaar te maken :)

    Beantwoorden
  3. Thefoodiary

    Yum! Eigenlijk zou ik ook meer vis moeten eten.. het is zo lekker maar toch eet ik het bijna nooit? Ik hou echt van mosterd en het lijkt me echt een heerlijke combi, zou ik in een restaurant ook kiezen!

    Beantwoorden
  4. Vera

    Ik heb dit gisteren (inclusief de aspergetips!) klaargemaakt, en het was heerlijk!
    Het enige probleem wat ik had was dat mijn kabeljauw volledig uit elkaar viel toen ik m uit de pan wou halen.. Heb jij hier tips voor?

    Beantwoorden
  5. patries

    Vandaag de dillesaus gemaakt, het was heerlijk. We willen wat minder uit pakjes gaan eten, we gebruikte altijd de maggi stoom variant voor vis. Deze is beter vonden we, dus bedankt.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.