Ik ben helemaal niet zo’n enorme fanaat van kip, maar wat ik wél helemaal de bom vind is de veelzijdigheid van dit stukje vlees. Een hele geroosterde kip uit de oven, in reepjes door een wokgerecht, eigengemaakte kipshoarma of zoals ik afgelopen week at: eigengemaakte kleverige kipsaté. Het is een Weight Watchers recept dat ik qua hoeveelheden en bijgerechten een beetje naar smaak heb aangepast. De marinade van de kip vergt wat ingrediënten, maar ik had alles al in huis. Deze kipsaté kun je als avondeten eten met geroosterde aardappeltjes en sla of met patatjes, stokbrood en satésaus. Wanneer je de stokjes klein maakt, is de kipsaté ook lekker als snack!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 koffielepels tabasco
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout

1. Maak als eerste de marinade door alle ingrediënten – op de kip na natuurlijk – met elkaar te mengen. Wil je de marinade graag wat pittiger hebben, voeg dan wat chilipoeder of meer tabasco toe. Voor mij was de marinade perfect op deze manier.

2. Snijd de kipfilets in blokjes en laat ze minimaal twintig minuten marineren. Laat ondertussen de satéstokjes weken in koud water.

3. Rijg de blokjes kipfilet aan de stokjes en grill de kipsaté tot de kip gaar is.

Tijdens het grillen kan de kipsaté wel wat donker worden, maar dit is te danken aan de marinade en zijn dus niet direct verbrande stukjes.

Easy peasy maar wel ontzettend lekker!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Sanne van den Berg

    Dit lijkt me een super lekker recept, zeker het uitproberen waard. Misschien vanavond proberen?
    Ik heb alleen geen idee waar ik Worcestersaus en tabasco vandaan kan halen? Iemand enig idee?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.