Als je geen knoflook lust moet je nu even weg kijken want het recept dat ik je ga laten zien heeft namelijk 30 (DERTIG!) teentjes knoflook nodig. Bovendien wordt het gerecht klaargemaakt in de slowcooker, mijn meest favoriete apparaat in de keuken. Wij aten deze knoflookkip zelf tijdens de 14 dagen Paleo challenge en dit betekent dat het een lekker gezond recept is. Ik geef toe dat het er op de foto’s niet heel appetijtelijk uit ziet, het nadeel van een slowcooker is helaas dat het vlees niet bruint, maar de smaak… oef.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kippenbouten
  • 30 teentjes knoflook (2 bollen)
  • kruiden naar wens (verse tijm, rozemarijn, salie)
  • peper en zout
  • ½ citroen

1. Dep de kippenbouten droog en wrijf ze in met peper en zout.

2. Haal de bollen knoflook uit elkaar zodat je wel 30 aparte teentjes krijgt. Je hoeft ze niet te pellen! Doe de teentjes knoflook met schil en al onderin de slowcooker.

3. Leg de kippenbouten bovenop de teentjes knoflook.

4. Leg de verse kruiden en de halve citroen bovenop de kippenbouten. Doe de deksel op de slowcooker en laat de kip in 6 uur op Low gaar worden. Het vlees is zo mals dat het van ’t bot afvalt.

Deze knoflookkip is erg lekker met een frisse (maaltijd)salade of zoete aardappelstamppot.

Wil je de kip een mooi kleurtje meegeven dan kun je de bouten voordat je ze in de slowcooker doet eerst nog even om en om aanbraden in een pan.

Knoflookkip

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Lisette - Kiwi&zo

    oef, als ik dit zie wil ik gelijk een slowcooker, haha :D Hoeft er geen vocht bij dan? Ik wist niet dat je het dus eigenlijk ook als oventje kunt gebruiken, dacht altijd voor stoofpotten en soepen en zo. Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Het grilled niet ofzo hoor, dus het huidje wordt niet knapperig/krokant. Maar omdat de kip al genoeg vocht in zich heeft is het niet nodig om extra vocht toe te voegen.

      Beantwoorden
  2. Elles

    Niet elk product heeft dezelfde bereidingstijd, is dat bij de slowcooker anders?
    Kun je bijvoorbeeld spinazie, ui en kip bij elkaar in doen en dan uren laten staan? Of wordt de spinazie dan drab?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik denk dat de spinazie in dit geval heel slijmerig wordt. Ui en kip kun je rustig tegelijkertijd in de slowcooker doen, de spinazie zou ik bewaren voor het laatste uur.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.