In mijn review over de vleesvervangers van de Vegetarische Slager schreef ik laatst al dat ik het Rauwe Gehackt voor een lasagne heb gebruikt. En het recept voor die lasagne met vega gehakt wil ik vandaag graag met jullie delen. Hoewel ik compleet vleesloze lasagnes ook altijd smakelijk vind, mis ik op de een of andere manier toch vaak de vlezige textuur in de saus, maar door gebruik te maken van vega gehakt heb je daar geen last van! Het is een vrij eenvoudig gerecht en het vergt ook relatief weinig moeite. Bovendien is deze lasagne een veel gezondere optie dan de normale lasagne. Geen vette saus en bovendien geen bechamel onder de kaaslaag. Ook wel eens prettig.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 9 verse lasagnebladen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 preien
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter slagroom
  • 250 gram vega gehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • geraspte kaas

1. Verwarm de oven voor op 180° en snijd/was alle groenten. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij en de prei in ringetjes.

2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het vega gehakt toe en bak om en om gaar. Doe de groenten bij het gehakt en laat het geheel ongeveer tien minuten stoven tot de groenten zacht beginnen te worden.

3. Blus het groenteprutje af met de tomatenblokjes en de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer tien minuten zachtjes koken tot de saus wat begint in te dikken. Breng op smaak met peper en zout.

4. Schep een klein beetje saus op de bodem van een ovenschaal en leg hier een laagje lasagnebladen overheen. Schep daar weer een laagje saus op, gevolgd door een laagje lasagnebladen, een nieuwe sauslaag en tot slot de laatste laag lasagnebladen.

5. Schenk de slagroom over de bovenste laag lasagnebladen en strooi af met een gewenste hoeveelheid kaas.

6. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar.

lasagne met vegagehakt

lasagne met vegagehakt

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.