Lasagne van aubergine zonder kaas

Lasagne, iets dat absoluut uit den boze is bij Paleo. Best lastig, want persoonlijk vind ik het ultiem comfort food. Heerlijk scheppen uit zo’n grote ovenschaal, hartverwarmend, goed gevuld met veel groenten. Tijd om aan de slag te gaan met een Paleo-proof versie dus: lasagne van aubergine zonder kaas. En ook zonder pasta natuurlijk, want tarwe mag niet. Wordt de lasagne wel lekker dan? Zeker wel! Alleen een beetje anders.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram Italiaanse groenten (ik kocht gewoon een zak)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Was de aubergine en snijd deze over de lengte in dunne plakken. Bestrooi de plakken met een beetje peper en zout.

3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui tot het goed begint te geuren.

4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de Italiaanse groenten bij het gehakt en bak dit vijf minuten mee.

5. Doe de tomatenpuree bij het gehakt en de groenten en roer dit even goed door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng op smaak met gedroogde basilicum, peper en zout.

6. Draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

7. Schep een klein beetje van de saus onderin de ovenschaal en verdeel hier een aantal plakken aubergine overheen. Schep hier weer een laagje saus op en herhaal deze stap tot de saus op is. Eindig met plakken aubergine.

8. Smeer de bovenste plakken aubergine in met olijfolie en strooi hier extra peper overheen.

9. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Serveer eventueel met een groene salade.

Paleo lasagne

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Mmm, lijkt me een fijn alternatief! Ik wind het alleen altijd moeilijk om aubergine lekker klaar te maken!

  2. Malou says:

    Lekker! Ik maak het heel vaak en ook wel met ‘bladen’ van courgette. Met de mandoline kun je de aubergine heel dun snijden, dat vind ik nóg lekkerder! Alleen zonder kaas.. Haha, die zou ik toch niet kunnen missen.

    1. Sabine Author says:

      Met courgette is het inderdaad ook heel lekker! Ik heb zelf geen mandoline, dus ben aangewezen op mijn snijtechnieken ;)

  3. Margot says:

    Prima alternatief! Ik vind lasagne zo lekker, gelukkig maakt mijn vriend het best regelmatig.

  4. nicole says:

    Lijkt me een super alternatief voor de pasta en kaas.

  5. Thefoodiary says:

    Ik ben zelf meer fan van courgette dan auberine, maar echt, zonder kaas?! Sorry, dat kan ik écht niet missen bij lasagne, ook al is het maar en beetje haha.

  6. Petra says:

    Ik vind dit wel echt weinig voor 4 personen.. Zou dan toch wel het dubbele erin doen (zeker omdat je geen pasta en/of kaas gebruikt)..

  7. In plaats van kaas kan je edelgistvlokken en geklopt ei gebruiken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close