Al jaren word ik gelukkig van maaltijdsalades, het is de ideale manier om restjes eten op te maken, het is in no-time klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Bovendien is het wat mij betreft ook een ideaal zomermaaltje, je hoeft er namelijk niet zolang voor in de keuken (lees: boven de hete pannen) te staan. Deze maaltijdsalade met krieltjes en pittige kip ontstond min of meer per ongeluk. Ik had restjes sla, nog wat champignons en een kipfilet liggen en besloot dit op een warme dag te combineren tot een maaltijdsalade. En dat had ik niet beter kunnen kiezen, too good!

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 1 handvol rucola
  • 1 handvol botersla
  • 5 cherrytomaatjes
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram krieltjes met schil
  • 1 kipfilet à 100 – 150 gram
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 1 eetlepel honing-mosterddressing
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • hennepzaad

1. Snijd de krieltjes in hapklare stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Kook de aardappeltjes vervolgens in 15 – 20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.

2. Sla de kipfilet een beetje plat en kruid aan weerszijden met Cajunkruiden. Grill de kip in een paar minuten gaar.

3. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een klein beetje olie of boter gaar.

4. Was de rucola en de botersla grondig onder de koude kraan en verdeel deze op een bord.

5. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de gebakken champignons over de sla.

6. Sprenkel de honing-mosterddressing over de sla en verdeel vervolgens de krieltjes over de salade.

7. Strooi peper en zout over de krieltjes en snijd de gegrilde kipfilet in plakken.

8. Verdeel de kipfilet over de salade en maak de salade af met Parmezaanse kaas en hennepzaad.

maaltijdsalade met krieltjes en pittige kip

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.