Macaroni met vierkante worstjes

Sommige gerechten hebben een speciaal plekje in mijn hart en gedachten, zo ook deze. Macaroni met vierkante worstjes, het klinkt verre van exotisch, dat is het dan ook. Dit gerecht maakte mijn moeder steevast de eerste dag van de vakantie. We gingen vroeger altijd kamperen met de vouwwagen en omdat het zo makkelijk was dat je de voor de eerste avond geen boodschappen hoeft te doen, nam mijn moeder alle benodigde ingrediënten mee en maakte dit klaar .
Ook is dit een gerecht waarvan ik de ingrediënten altijd in huis heb, mochten we ineens ‘niets’ te eten hebben of door wat voor omstandigheden dan ook onverwacht iets moeten koken. Ik heb even getwijfeld om dit recept te plaatsen, maar omdat het een bijzonder gerecht voor me is en het ook nog eens erg lekker is, besloot ik het met jullie te delen. Pas op, dit recept is érg makkelijk!

4.67 van 3 stemmen

Macaroni met vierkante worstjes

Sommige gerechten zijn zo met je jeugd verbonden dat je weer terug gaat in de tijd als je het klaarmaakt. Heerlijk toch!
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • kookpan

Ingrediënten

  • macaroni - ongeveer 300 - 400 g
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 blik vierkante worstjes - blik boterhamworst, luncheonmeat of smac
  • peper/zout
  • kerriepoeder - eventueel

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en bak deze met een beetje olie in een hapjespan. Snijd ondertussen het vlees in blokjes, niet groter dan 1 cm.
  • Voeg ook het vlees toe aan de pan met ui en laat goed warm worden.
  • Roer de tomatenpuree toe aan het mengsel en voeg ook nog wat water toe (ongeveer 2 keer de inhoud van het tomatenpureeblikje).
  • Breng op smaak met peper en zout en eventueel kerriepoeder (of andere kruiden als oregano, basilicum, paprikapoeder, chilipoeder, etc.)
  • Roer de macaroni erdoor en serveer!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: budget, goedkoop, macaroni, makkelijk, pasta, smac, tomaat, ui, vierkante worstjes

Macaroni met vierkante worstjes

Macaroni met vierkante worstjes

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Leuk dit is ook onze vakantie macaronie. En als we dan thuis waren en er werd ons gevraagd wat we wilden eten was het standaard; macaronie met smac. Vind het nog steeds erg lekker

  2. Rachelle says:

    Wij noemen dit thuis luienwijvenmacaroni. Mijn moeder maakt dit als ze niet zo’n zin heeft om te koken en wij toch graag macaroni willen eten! :)

  3. Suzanne says:

    Wij doen er gehakt & smac in! Zonder smac hoef ik geen macaroni :D

  4. Brenda (Kookt!) says:

    Dit lijkt verdacht veel op de macaroni die mijn moeder altijd maakt(e). Gek genoeg vond ik deze macaroni nooit zo lekker.
    Heb het heel erg lang niet gegeten, misschien moet ik het binnenkort maar weer eens doen ;-)

  5. Andrea says:

    Wij noemen het hier Goedkope macaroni!! Mams maakte t vroeger vaak en wij vonden t heerlijk…
    Eenmaal samenwonend vond vriendlief er nix aan,, had lliever de macaroni zoals zijn moeder m maakte..
    Tegenwoordig als ik vraag wat ie wik eten roept ie steevast;; Macaroni met Smac! Geloof dat ik m er snachts voor wakker kan maken.
    De Smac is hier nooit veilig,, voor ie de pan ingaat mis ik vaak al een half blikje! :-)
    De smac/luncheon meat is trouwens ook superrr lekker gebakken, op een witte boterham!

  6. Brenda says:

    lekker old skool macaroni. ben er dol op!

  7. GerJanne says:

    Wat ontzettend leuk! Ook al de reacties zijn zo grappig om te lezen. Vast allemaal dochters van moeders die rond de 70 zijn…. Het zou kunnen dat dit recept op het eerst pakje macaroni stond, toen de macaroni voor het eerst in Nederland kwam. Kunnen we ons niet voorstellen dat het pasta niet bestond en dat je dat alleen maar in Italië kon eten en kopen. En dat beetje kerriepoeder en een paar druppels maggi-aroma doet wonderen! Mmmmmmmm…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close