Matt Prestons ‘Lekkere Kipgerecht’

Oh Matt Preston wat ben ik toch dol op je. Van zijn allereerste boek werd ik al dolenthousiast, maar van zijn nieuwste misschien nog wel iets meer. No-nonsense gerechten, ultiem comfort food maar dan wel net even iets gezonder. En bovenal: alle gerechten zijn lekker makkelijk en daar houden we van. Onlangs maakte ik uit Fast, fresh and unbelievably delicious ‘Dat lekkere Kipgerecht’, een gerecht dat in een chique kookboek waarschijnlijk poulet provençal had geheten. Vandaag deel ik het recept ook met jullie, want het viel zo enorm in de smaak bij ons thuis!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 – 4 kippendijen met bot
  • 6 krielaardappelen met schil
  • 3 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 1 rode paprika
  • een paar takjes verse tijm
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

1. Doe de kip samen met de helft van de gedroogde tijm, wat grof zeezout, veel zwarte peper en olijfolie in een kom en wrijf de kip met deze ingrediënten goed in. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat even staan.

2. Kook de aardappels voor tot ze bijna beetgaar zijn. Druk ze vervolgens met een vork iets plat. Zoals je doet bij het maken van Smashed Potatoes.

3. Scheid de knoflookteentjes van de bol. Snijd de uien in parten en de paprika in grove stukken.

4. Smelt de boter en schep deze samen met grof zeezout door de warme aardappels.

5. Leg de aardappelen in een ovenschaal en doe hier ook de rest van de groenten bij. Strooi de rest van de gedroogde tijm over het gerecht, voeg een scheutje olie toe en schep het gerecht om.

6. Leg de kip op de groenten en leg de takjes verse tijm verdeeld over de ovenschaal.

7. Zet de schaal vervolgens een uur in een voorverwarmde over op 200°C.

8. Haal de schaal uit de oven zodra de kip gaar is en besprenkel het gerecht met de rode wijnazijn. Strooi verse peterselie ter garnering over het gerecht.

Dat lekkere kipgerecht

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dat ziet er erg goed uit!

  2. Rineke says:

    Ik heb het boek ook maar dit gerecht was me nog niet opgevallen. Denk dat ik het nu heel snel een keer ga maken.

  3. Eline says:

    Oh lekker!@ En simpel ook :)

  4. Tessa says:

    Wat doe je met de knoflook? Hoeft het niet uit de schil gehaald te worden? De hele bol wordt dan in de oven meegebakken.

    1. Sabine Author says:

      Hoef je niet te schillen nee. De losse teentjes verdeel je gewoon over de ovenschaal.

  5. Diana says:

    Het ziet er heerlijk uit!

  6. Simone says:

    O haha, wat denk je dat er nu in de oven zit hier? Nee niet deze maar een van de andere kipgerechten van Matt Preston… Die met cola! :)

    1. Sabine Author says:

      Haha, toevallig! Komt dat recept ook uit zijn nieuwe boek?

  7. Stefanie says:

    Matt Preston deed bij mij geen belletje rinkelen. Tot ik hem googlede en dacht ‘oooh hij’. Dit recept lijkt me heerlijk!

  8. Peter says:

    Het recept ziet er geweldig uit en ga ik zeker maken. Wat voor groente zou ik hierbij kunnen eten?

    1. Sabine Author says:

      Alle groenten gaan hier wel goed bij als je het mij vraagt. Je zou wat aubergine, courgette en ui kunnen roosteren in de oven, maar een salade is ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close