Als ik zou moeten kiezen tussen een leven zonder vlees of een leven zonder vis, dan zou ik absoluut het vlees wegstrepen. Ik ben een enorm visliefhebber en mij maak je dan ook veel blijer met een mooie moot dan met een medium/rare biefstukje. Omdat vis erg gezond voor je is probeer ik het elke week te eten, maar het is nou eenmaal niet het goedkoopste product wat er is. Vaak kies ik voor koolvis, een een goedkope maar erg gezonde vis. Qua smaak is deze vis helaas niet zo spannend en daarom moet er altijd wel wat mee gebeuren. De laatste keer maakte ik de vis in de oven en wel op mediterraanse wijze. Tijd voor een recept!

Wat heb je nodig? (2 pers)

  • 4 koolvisfilets
  • 4 plakjes bacon
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • tijm
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

2. Snijd de tomaten in vieren, de ui in grove stukken en de knoflookteentjes in plakjes. Verdeel dit over de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, wat verse basilicumblaadjes, peper en zout.

3. Leg de koolvisfilets op een schoon bord en besmeer ze aan één kant lichtjes met de tomatenpuree. Strooi er wat verse zeezout en peper overheen en bedek de filets met de bacon.

4. Leg de vis op de groenten in de ovenschaal en dek de schaal af met een stuk zilverfolie.

5. Zet de vies zo’n vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven. Verwijder hierna het zilverfolie en bak de vis nog eens tien minuten zodat de bacon lekker knapperig wordt.

6. Leg de vis op een bord en leg de groenten eromheen. Besprenkel met wat van het overgebleven vocht en garneer met verse basilicumblaadjes. Besprenkel met een klein beetje limoensap voor een frisse bite.

In plaats van koolvis kun je ook voor andere vissoorten kiezen. Roodbaars is hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij. En mocht je van olijven houden, deze kun je samen met de uien en tomaten onderin de ovenschaal leggen.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.